Vineri, 19 iulie 2013, ora 19:00, în Librăria Cărturești din Atrium Center Arad va avea loc prezentarea volumului „Adulter cu smochine și pescăruși”, editura Curtea Veche Publishing, primul roman semnat de Adrian Cioroianu. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autor, prof. univ. dr. Lia Faur și prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz.
Lansarea de carte din Arad va fi precedată de prezentarea cărții în Timișoara – joi, 18 iulie, ora 18.30, Librăria Cărturești din Iulius Mall.
Despre carte
„Adulter cu smochine și pescăruși” este un roman despre iubire și păcat, dorință și iluzie, despre vanități, gelozii și despre frica de singurătate. O carte despre un bărbat și o femeie prinși într-o capcană a infidelității pe care și-o construiesc singuri. O poveste a latinității și a mărilor calde, terminată cu singura concluzie că iubirea rămâne, dincolo de toate, cea mai frumoasă dintre tainele umanității.
Protagoniștii romanului, amândoi persoane publice – el, scriitor de romane, ea, o regizoare de succes -, se întâlnesc, cu prilejul unui festival, la un hotel aflat pe țărmul Mediteranei. Între ei ia naștere o idilă cu gust de smochine, care devin un laitmotiv al întregului roman. Alături de povestea de dragoste a celor doi, se desfășoară în paralel și acțiunea căutării detectivistice a recepționerei hotelului, o fată de 19 ani, care dispare într-un mod misterios.
Romanul a fost lansat de editura Curtea Veche Publishing la sfârșitul anului 2012 la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus din București, unde s-a numărat printre cele mai bine vândute cărți de la standul editurii.
Lansarea romanului „Adulter cu smochine și pescăruși” de Adrian Cioroianu la librăria Cărturești din Atrium Center Arad.
Scurtă biografie: despre autor
Adrian Cioroianu (A.C.) este autorul volumelor de succes „Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc” (2005) și „Geopolitica Matrioșkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială” (2009), ambele apărute la Curtea Veche Publishing. Născut în 1967, Craiova, este Doctor în Istorie al Universității Laval din Québec, Canada, și al Universității București.
Specializat în Istoria Contemporană a României, lucrează din 1993 în Facultatea de Istorie a Universității București (ca profesor, în prezent), unde susține cursuri (pentru licență și Masterat) de Istorie a regimului comunist din România și de Istorie a Rusiei postsovietice.
Din octombrie 2011 este director al Departamentului Istoria Românilor și a Sud-Estului Europei din Facultatea de Istorie a Universității București. Redactor și ulterior colaborator permanent al revistei Dilema / Dilema veche (din 1998 până în prezent), prof. Cioroianu publică constant în revistele Foreign Policy — România, Historia, Istorie și civilizație sau Scrisul românesc (din Craiova) ș.a.