Browse By

Incredibil! Un american a jefuit o bancă doar pentru un dolar. Află de ce

James Verone

James Verone

Un american a jefuit o bancă într-un mod inedit, cerându-i casierei să îi dea un dolar, iar motivul pentru care a făcut acest lucru este uimitor.

James Verone, un şomer de 59 de ani din Gastonia (SUA), a intrat într-o bancă din localitate şi i-a dat casierei un bilet pe care scria: „Acesta este un jef, daţi-mi un dolar”, scrie Huffington Post.

Apoi, s-a aşezat pe un scaun din bancă şi i-a spus casierei că aşteaptă să vină poliţia după el. Oamenii legii au venit în scurt timp, l-au acuzat pe bărbat de furt şi l-au băgat la închisoare.

De ce a făcut, însă, James Verone totul pentru a fi arestat? Bărbatul are o excrescenţă pe piept, este suspect de dublă hernie de disc şi are o problemă la piciorul stâng. Dat fiind că este şomer şi nu are asigurare medicală, nu poate primi îngrijirile necesare. Astfel, s-a gândit că închisoarea este locul cel mai potrivit pentru a primi asistenţă medicală, hrană şi un acoperiş deasupra capului. „Sunt o persoană logică, iar asta a fost logica mea”, spune bărbatul.

Cazul reflectă problemele din sistemul de sănătate american

Acest caz disperat reflectă problemele din sistemul de sănătate american, pentru care administraţia Obama a fost aspru criticată, scrie sursa. Reforma în sănătate s-a petrecut acum mai bine de un an, însă numărul persoanelor neasigurate rămâne aproape acelaşi. Asta pentru că schimbările din sistem vor fi implementate abia peste trei ani.

Totuşi, planul lui Verone ar putea eşua, pentru că revista Slate scrie că nici în închisori bolnavii nu sunt îngrijiţi deloc bine. „Majoritatea deţinuţilor bolnavi sunt trataţi în închisoare, dar cei aflaţi într-o situaţie mai gravă sunt trimişi către un spital din apropiere. De asemenea, puşcăriaşii trebuie să plătească pentru fiecare vizită la doctorul închisorii”, arată publicaţia.

Bărbatul speră să nu stea mai mult de trei ani în închisoare

„Nu am făcut acest gest pentru că vreau să fiu un martir, ci din motive medicale”, spune Verone. El speră că va sta în închisoare trei ani, după care, cu banii strânşi din asigurarea socială, îşi va cumpăra o locuinţă la malul mării.

Bărbatul de 59 de ani ştie că povestea lui e una neobişnuită şi nu recomandă nimănui să facă lucrurile pe care le-a făcut el. Totuşi, spune că nu regretă nimic, deoarece acum primeşte îngrijiri medicale satisfăcătoare.

Însă doctorul închisorii îl acuză că manipulează sistemul. „Dacă am nevoie de îngrijiri medicale şi doar în închisoare le pot obţine, atunci da, pot spune că manipulez sistemul”, conchide Verone.