Browse By

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2011

Festivalul Internaţional "George Enescu" 2011

Festivalul Internaţional "George Enescu" 2011

Bucureştiul este începând de joi seară capitala europeană a muzicii clasice. Festivalul Internaţional „George Enescu” şi-a deschis porţile. Cel mai mare eveniment muzical românesc al anului monopolizează atenţia melomanilor, un proiect cultural de succes la care participă artişti celebri şi orchestre renumite.

Peste 100.000 de bilete s-au vândut până în prezent. Practic, toate evenimentele de pe agenda festivalului vor avea loc cu casa închisă. Iată câteva cifre semnificative: 90 de concerte şi spectacole, 160 de manifestări artistice, 65 de ansambluri, aproape 100 de solişti şi 39 de dirijori.

După mulţi ani, la ediţia 2011 se vor cânta toate cele 5 simfonii ale lui George Enescu. Creaţia lui George Enescu va fi onorată cu 24 de interpretări în cadrul festivalului.

Bucureştiul

Bucureştiul

Totodată, vor fi prezentate peste 60 de lucrări semnate de 45 de compozitori români. Festivalul se va desfăşura pe opt scene din Capitală, dar şi în ţară, la Arad, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Puteţi urmări live pe tvr.ro/festivalenescu – site-ul pe care televiziunea publică îl dedică anul acesta evenimentului – o serie de concerte ale ediţiei a XX-a a Festivalului George Enescu.