Facebook a cumparat Instagram pentru 1 miliard de dolari

Facebook a anuntat ca va achizitiona Instagram, serviciul popular pentru smartphones de distribuire poze, pentru 1 miliard dolari in numerar si actiuni.

Gigantul de social networking a postat cea mai mare achiztie a sa de pana acum, atat pe site-ul sau, precum si pe Timeline-ul CEO-lui Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook.

logo instagram

logo instagram

Fotografiile sunt deosebit de importante pentru Facebook, care a fost lent in a inova in piata mobila importanta pentru consumator. Prin contrast, Instagram a luat cu asalt piata, cu aplicatia sa incantatoare si eleganta si motto-ul: “Partajare rapida si frumoasa de fotografii”.

Consumatorii au raspuns ca Instagram este singura aplicatie non-comunicatie pe care o folosesc de mai multe ori pe zi. Compania din San Francisco – cu doar 13 angajati – a avut 30 de milioane de utilizatori Apple iPhone , inainte de a trece si pe Android de la Google saptamana trecuta, in cazul in care a ajuns sa aibe mai mult de un milion de utilizatori noi in doar 12 ore.

1 miliard de dolari

1 miliard de dolari

Totusi, in ciuda numarului mare de utilizatori, Instagram nu a formulat un plan, sti, pentru a castiga bani. Acum, va fi probabil problema lui Facebook pentru a rezolva asta.

Achizitia lui facebook a fost tinuta foarte bine ascunsa, cu CEO-ul sau, Kevin Systrom, care a lucrat la exit, in legatura cu eforturile de strangere de fonduri noi, care ar fi valorat compania la 500 de milioane dolari. Liz Gannes a raportat acest efort de saptamana trecuta, care a fost gata sa se realizeze, de fapt, inainte de acordul Facebook care a venit peste weekend.
Pana acum, Instagram a primit o finantare Seria A de 7 milioane de dolari, condus de Benchmark Capital cu un an in urma, atunci cand a avut doar 1,75 de milioane de utilizatori inregistrati.

Investitorii seed includ:

  • Andreessen Horowitz – care nu a urmat prea tarziu – si
  • Baseline Ventures.

De asemenea, in runda Benchmark:

  • creatorul Twitter: Jack Dorsey,
  • fosti facebookeri: Adam D’Angelo si Chris Sacca.

Intr-un articol de pe blog intitulat “Instagram + Facebook,” Systrom a promis nici o schimbare, cu exceptia sumei de bani de 1 miliard de dolari:

“Este important sa fie clar ca Instagram nu va pleca. Vom lucra impreuna cu Facebook pentru a evolua si a construi reteaua… aplicatia Instagram va ramane in continuare cea pe care o cunosti si iti place. ”

Zuckerberg a promis de asemenea ca Facebook va pastra Instagram independent, si ca o astfel de achizitie atat de mare este rara pentru companie, care este pregatita in curand pentru a fi lansata public la bursa.

“Aceasta este o etapa extrem de importanta pentru Facebook, deoarece este prima data cand am cumparat vreodata un produs si o companie, cu atat de multi utilizatori”, a scris el. “Nici nu mai avem de gand sa mai facem astfel de achizitii.”

Aici este comunicatul de presa partial de la Facebook:

Facebook a cumparat Instagram

Menlo Park, Calif. – 9 aprilie 2012 – Facebook a anuntat astazi ca a ajuns la un acord pentru achizitionarea Instagram, o aplicatie distractiva, populara, de photo-sharing pentru dispozitive mobile.
….
Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, a postat despre tranzactia pe Cronologia sa:

Sunt incantat sa impartaseasca vestea ca am fost de acord sa achizitionam Instagram si echipa lor talentata care se va alatura Facebook-ului.

De ani de zile, ne-am concentrat pe construirea celei mai buna experienta de partajare a fotografiilor cu prietenii si familia. Acum, vom fi capabili sa lucram mai strans cu echipa de la Instagram pentru a oferi, de asemenea, cele mai bune experiente de partajare a fotografiilor frumoase, bazate pe interesele tale.

Read Next

Desuuri ca-n povesti