Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean! cu Asociația Drumeții Montane

Participanți de la proiectul Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!

Participanți de la proiectul Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!

Asociația Drumeții Montane a derulat activități de ecoturism în cadrul proiectului Eco-friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!, proiect finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP București, parte a Programului de învățare pe tot parcursul vieții, fiind un proiect între două școli.

Cei 27 de tineri bulgari sosiți în județul Gorj au participat la activități de drumeție unde au parcurs traseul tematic-educativ ”Poveștile pădurii” după care au primit informații despre echipamentul montan și utilizarea busolei. Tinerii s-au dovedit a fi receptivi și foarte încântați de această activitate și au participat la concursul de orientare turistică – unde au putut pune în practică cele învățate .

Tinerii bulgari au primit materiale informative cu privire la tot ceea ce pot vizita în județul Gorj, aceste materiale au fost puse la dispoziție de către Consiliul Județean Gorj.

“Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!” este un parteneriat de o durată de 2 ani propus de cele două școli, una din Bulgaria, Technicheska Profesionalna Guimnasiya „Nikola” reprezentată de doamna Mariana Kolarska și una din România, Colegiul Auto Traian Vuia din Târgu Jiu, reprezentată de către domnul Liviu Udrescu. Chiar dacă este un proiect lingvistic, tema este strâns legată de realitatea înconjurătoare, având în vedere că scopul acestuia este de a inspira nu numai elevii și profesorii, dar și comunitățile din jurul școlilor noastre pentru a curăța, repara și conserva mediul înconjurător.

Concursul de orientare turistică

Concursul de orientare turistică

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Promovarea unei mai bune înțelegeri, a unui raționament pozitiv și creșterea conștientizării eco-friendly pentru mediu în rândul elevilor.
  • Încurajarea elevilor și profesorilor în a lua un rol pozitiv și a face eforturi concertate în conservarea și protejarea planetei noastre.
  • Dezvoltarea gradului de conștientizare și atitudine responsabilă în rândul elevilor pentru a lua inițiativă pentru îmbunătățirea mediului.
  • Dezvoltarea unei înțelegeri corecte a relației dintre om și mediul înconjurător și interdependența dintre calitatea vieții și a calității mediului.
  • Creșterea nivelului de sensibilizare cu privire la beneficiile bunei întrețineri a spațiilor verzi, pentru sănătatea și starea de spirit umană.
  • De a dezvolta spiritul de echipă și de a iniția elevii în lucrul competent într-o echipă în timp ce vor crea diferite produse pentru acest proiect.
  • De a motiva utilizarea de noi tehnologii și rețele sociale în scopuri educaționale.

Asociația Drumeții Montane este susținută de: CH-Center Hosting, Biroul de Avocatură Cuculis și Asociații, Green Smoke, Belkin Internațional, OSF Global Services, Consiliul Județean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacău,Hamace Minor Swing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.

Read Next

Desuuri ca-n povesti