Browse By

Despre alimentele si cosmeticele bio

livada de portocale

livada de portocale

Se spune ce-i drept si corect ca este mai bine sa mananci sanatos si chiar daca mai scump pentru ca mai tarziu daca incalci aceasta regula vei avea de a face cu diverse boli, sa dai banii pe medicamente si in cazuri mai grave si de zile de spitalizare.

Astfel, astazi, in articolul de mai jos va prezint despre motivele pentru care merita sa investesti mai mult in alimentele pe care le mananci si in produsele cosmetice pe care le folosesti.

Sa incepem cu produse bio care de fapt sunt produse organice / ecologice si care nu contin pesticide sintetice, fertilizatori chimici, organisme modificate genetic (OMG), si nici nu sunt procesate folosind iradiati, solventi industriali sau aditivi chimici care dauneaza grav sanatatii umane si care conduc la boli cronice.

Conform unui raport anual publicat de Environmental Working Group (EWG) care au impartit 27 de produse in functie de cantitatile de pesticide astfel:

– Dirty Dozen – Top 12 care au cele mai MARI cantitati de pesticide

– Clean 15 – Top 15 care au cele mai MICI cantitati de pesticide

Top 12 cele mai periculoase legume si fructe (Dirty Dozen):

 1. mar
 2. telina
 3. capsuni
 4. piersici
 5. spanac
 6. nectarine
 7. struguri
 8. ardei gras
 9. cartofi
 10. coacaze
 11. salata
 12. kale
interiorul unei piete de fructe si legume

interiorul unei piete de fructe si legume

Top 15 legume si fructe cu cele mai putine pesticide (Clean 15):

 1. ceapa
 2. porumb
 3. ananas
 4. avocado
 5. sparanghel
 6. mazare
 7. mango
 8. vanata
 9. pepene cantalup
 10. kiwi
 11. varza
 12. pepene rosu
 13. cartofi dulci
 14. gref
 15. ciuperci

Iar acum un exemplu din categoria cosmeticelor care dauneaza sanatatii si ar trebui sa aveti grija daca il folositi.

Sodium Lauryl Sulfate prescurtat SLS este in ingredient ce se gaseste in majoritatea produselor cosmetice de la sapun si pana la pasta de dinti. Iar ca efecte daunatoare asupra organismului iata un top 3 potrivit Natural Health Information Center:

 1. Iritatii ale pielii si ochilor
 2. Dezechilibru hormonal
 3. Cancer

Iar in schimb este de recomandat sa folositi cosmetice bio care nu contin astfel de ingrediente care costa mai mult dar pe termen mediu si lung este mai avantajos pentru sanatatea ta.

logo magazinebio.ro

logo magazinebio.ro

Acest articol v-a fost oferit de MagazineBio.ro, un site care isi propune sa fie primul primul comparator de preturi pentru produsele bio disponibile in Romania.

Iar care in acest moment indexeaza peste 4500 de produse si 600 de brand-uri. Contine inclusiv un blog actualizat cu ultimele noutati din piata bio.