Browse By

Cum să-ți izolezi casa în 8 pași

Aproximativ jumătate din toată căldură dintr-o casă se poate pierde dacă ea nu este izolată corespunzător. În loc să umbli la butonul termostatului, mai bine te izolezi! Acest articol îți va arăta cum să-ți izolezi casa, economisind sute de lei pe facturile la energie, precum și a face o reducere masivă a amprentei de carbon.

Cei 8 pași sunt descriși mai jos:

1. Oprește pierderea de căldură (energie) de pe lângă uși. Fixează benzi de etanșare în jurul tocului de la toate ușile exterioare și interioare dacă este nevoie. Benzile de etanșare pot fi cumpărate ieftin de la magazine de bricolaj și sunt foarte ușor de montat, la fel ca și aplicarea bandei adezive.

2. Asigură-te că geamurile sunt bine izolate. Crăpăturile și crevasele din jurul ramelor de la geamuri sunt un punct de evacuare foarte popular pentru aerul cald. Pentru a verifica punctele slabe ale unui geam, plimbați palma în jurul marginii geamului. Dacă simți o briză, atunci ai o gaură. Rezolvă punctele slabe cu un chit de etanșare.

3. Ia în considerare geamul termopan. Merită să investești în geamuri termopane dacă nu ai făcut-o deja. Acest lucru te-ar putea ajuta să economisești între o sută până la mii de lei anual la factura de încălzire.

4. De asemenea perdelele sau jaluzelele de închidere după lăsarea întunericului ajută la capturarea aerului cald și previne curentul de aer. Și arată bine! Folosește perdele si jaluzele cu suport termic pentru o retenție adăugată de căldură.

5. Umple eventualele spații din podea. Cele mai multe case au spații între plintă și podea, și în cazul în care ai parchet nu e probabil să fie câteva spații mari între ele. Acesta este o treabă  pentru siliconul de etanșare. Dacă ai o podea de lemn și dorești să o izoleze mai bine, ai putea chema experții în izolare care să instaleze folie izolatore pe dedesubt. Cumpărare unui covor de pus pe jos nu este nici ea o idee rea.

6. Izolează podul sau mansarda. Instalând izolație mansardă pe o casă poate economisi în medie o enormă canitate de aproximativ o tonă de dioxid de carbon pe an, și să o producă o diferență mare în facturile tale. Aceasta este una dintre cele mai eficiente opțiuni de economie a energiei, este ieftin și simplu, orice persoană fără experiență poate face acest lucru. Trebuie doar să obții vată din fibră de sticlă și să acoperi toate locurile aflate sub acoperișul la care ai acces, umple toate golurile din casa ta din jurul camerelor cu ea. Acesta costă aproximativ 5 euro pe metru pătrat cu o grosime de 15 cm de vată de sticlă. Poți găsi pe e-izolatii.ro. Vata de sticlă este fabricată dintr-un amestec de nisip natural și sticlă reciclată la 1450 ° C, sticla care este produsă este mai apoi transformată în fibre. Vată de sticlă este un material reciclabil.

7. Construiește gips-carton peste „petele rece”. Dacă ai ceva „pereți reci” în casa ta, de obicei, peretele de beton cu o izolație slabă sau fără izolație peste care se poate construi un strat uscat gros de 10-15 cm. Procedeul este unul foarte simplu, poți alege între peretele Ytong sau peretele gips-carton. Perete gips-carton este foarte simplu de instalat și poți adăuga o foarte bună și foarte ieftină vata de sticlă. Vată de sticlă este un izolator excelent, dar poți obține vată de sticlă pentru izolare fonică. Ambele tipuri de pereți sunt rezistente la foc.

8. Împachetează rezervorul de apă fierbinte într-un înveliș confortabil de 80 mm. Acest lucru va reduce pierderile de căldură cu 75% și vei recupera costurile de cumpărare în mai puțin de 6 luni.