Browse By

Cum a avut loc o fraudă cu peste 400 de persoane înşelate şi 20.000 de euro

captura politia romana DIICOT

Un bărbat de 39 de ani a ajuns în arest, după ce a săvârşit mai multe fraude informatice, înşelând peste 400 de persoane cauzând un prejudiciu total de peste 20.000 de euro doar într-un singur an, conform comunicatului PDF.

În fapt, suspectul, începând cu luna iunie 2011, ar fi postat mai multe anunţuri pe site-uri specializate în publicitate, prin care oferea sume de bani cu împrumut în condiţii avantajoase, prin contract notarial.

Condiţionând încheierea contractelor de depunerea în prealabil a unor sume de bani, cuprinse între 250-300 lei, bani ce reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia până în localitatea de domiciliu a clientului, unde urma să se încheie contractul de împrumut.

Pentru primirea banilor, bărbatul comunica datele de cont ale altor două persoane, pe numele cărora deschisese conturi la mai multe bănci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora, efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din Bucureşti.

În acest mod, suspectul a reuşit să înşele peste 400 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 100.000 lei (23.000 euro).

În urma flagrantului organizat de poliţişti în dimineaţa zilei de 5 aprilie a.c., asupra suspectului au fost găsite două cărţi de identitate şi mai multe carduri emise pe numele altor persoane, înscrisuri referitoare la operaţiuni bancare, precum şi 7 telefoane mobile, bunuri folosite de acesta în activitatea infracţională.

Cel în cauză a fost reţinut pe baza de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, iar la data de 6 aprilie a.c., Judecătoria Târgovişte a admis propunerea D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmboviţa şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Mai jos un video din momentul arestului