Ceremonii militare pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial

România Întregită are la fundament sângele eroilor români care au murit pe fronturile din Transilvania, la Dunăre, în Moldova sau în lagărele de prizonieri. Peste 330.000 de militari români au pierit în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile care au fost răpuse de boli, foamete sau care au fost executaţi de trupele de ocupaţie.

Armata României comemorează vineri, 26 august, începând cu ora 10.00, eroii naţiunii care au căzut în luptă sau în prizonierat pe timpul Primului Război Mondial, cu prilejul centenarului intrării ţării noastre în Marele Război.

Cu acest prilej, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie vor fi citite, în premieră, în cadrul ceremoniilor militare şi religioase organizate în următoarele locaţii:

  • Municipiul Arad (la Crucea Martirilor Unirii din Parcul Eminescu);

  • Oraşul Lipova (în parcul din centrul oraşului);

  • Localitatea Păuliş (la monumentul din centrul localităţii).

Îi aşteptăm pe toţi elevii şi studenţii, veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere precum şi pe toţi cei care doresc să fie alături de noi la acest ceas aniversar.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, căpitan Marian IVAN, telefon: 0257/280700, interior 120.


Read Next

Desuuri ca-n povesti