Browse By

Bursa Binelui lansează Campionatul de Bine 2014

Bursa Binelui lansează cea de-a doua ediție a Campionatului de Bine. Înscrierile în Campionat se pot face în perioada 27 octombrie – 10 noiembrie 2014.

Bursa Binelui, un proiect BCR, găzduiește anual Campionatul de Bine, o competiție de mobilizare adresată organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care transformă organizațiile în proprii fundraiseri în vederea atragerii de donații. ONG-urile sunt încurajate să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate de organizații în comunitățile în care acestea activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari, plecând de la o nevoie identificată în comunități sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizațiile doresc să strângă fonduri.

„BCR, cea mai mare bancă locală, este un conector și un catalizator pentru dezvoltarea României. De aceea am creat Bursa Binelui, singura platformă de donații necomisionabile pentru ONG-uri pentru că donaţiile de la persoanele fizice înseamnă, pe lângă resursă financiară, şi capital de încredere investit în proiectele ONG-urilor, ceea ce în timp le va asigura o creştere durabilă . Mai mult, pentru ca ne dorim ca acest instrument sa fie unul cât mai eficient și să devină, în timp, prima opțiune a donatorilor, indiferent în care colț din lume se află, continuăm și în acest an Campionatul de Bine, într-o variantă îmbunătățită menită să ajute organizațiile să se concentreze mai mult pe strângerea de fonduri pentru atingerea pragurilor specifice fiecărei etape”, a declarat Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

După perioada de înscriere a proiectelor/propunerilor de proiecte, va urma cea de strângere donații, care se va desfășura în trei etape, fiecare având câte un prag financiar, care va trebui atins pentru a trece în etapa următoare. Etapele sunt: Sferturi (13 noiembrie – 9 decembrie 2014), Semifinala (10 decembrie 2014 – 6 ianuarie 2015) și Finala Plină de Bine (7 ianuarie – 4 februarie 2015).

În etapa de strângere de donații, Campionatul încurajează ONG-urile să bifeze indicatori de implicare ai comunității și să încerce să identifice și să-și apropie endorseri pentru cauza lor, care să funcționeze drept propagatori ai cauzei, spre exemplu: lideri/ formatori de opinie, pentru zona rurală – preot, învățător, profesor etc.; altă organizație non-profit; un reprezentant al administrației publice locale sau din sectorul privat (antreprenor local), cu care organizația a mai colaborat, un profesor dintr-o școală din cadrul comunității locale, o persoană publică, care provine din comunitatea locală/care empatizează cu cauza, un reprezentant din agenția/sucursala BCR zonală, un jurnalist local/un blogger.

Pentru ambele etape ale proiectului – înscrieri și perioada de strângere donații – organizațiile s-au pregătit în cadrul unui workshop ce a avut loc în data de 23 octombrie. Sesiunile workshop-ului au fost susținute de specialiști și consultanți în domeniile: Educație financiară & Fundraising // Strategie și poziționare de brand // Community Involvement & Comunicare online // Comunicare vizuală & Fotografie.

Costin Radu, Managing Partner – The Geeks, Cristian China-Birta, Blogger şi antreprenor online, Ioana Moldovan, Fotojurnalist freelance, Gabriela Bradea, Șef departament Dezvoltare Afaceri Pentru Microîntreprinderi și Persoane Fizice – BCR, și Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare – BCR, au susținut prezentări pentru 70 de reprezentanți ai sectorului asociativ.

***
Campionatul de Bine este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui.

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc.ro, care au dezvoltat și susțin platforma on-line și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.