Browse By

Brazilia, castigatorea campionatului mondial la handbal feminin in 2013

Brazilia este castigatorea campionatului mondial la handbal feminin (IHF) dupa ce a invins Serbia cu scorul de 22-20 intr-o finala palpitanta ce a avut loc duminca, 22 decembrie la Belgrad.

Brazilia, castigatorea campionatului mondial la handbal feminin in 2013

Brazilia, castigatorea campionatului mondial la handbal feminin in 2013

Serbia si Brazilia au ajuns pentru prima data in finala campionatului mondial la handbal feminin, iar 20 de mii de fani au umplut Arena Kombank pentru a urmari cum se incheie meciul.

Brazilia a preluat controlul chiar in minutele de deschidere, dand drumul la un joc interesant.

Golurile importante marcate de Alexandra Nascimento au continuat, astfel ca de una singura a dus Brazilia la scorul de 5-3 si tot urca.

Dar Serbia si-a revenit repede din momentum in acest meci imprevizibil.

Multumia de specatori urla in continuu, si alimentau la un avantaj de doar doua goluri in timpul de la jumatatea primei reprize.

Dupa multiple goluri in favoarea Braziliei, s-a intors complet tot meciul, au mers mai departe cu scorul de 11-10 prin Ana Rodrigues, si au intrat in pauza de la jumatatea meciului, cu un avans de 13-10.

Dupa pauza, Brazilia s-a crescut dominatia si mai mult, majorandu-si avantajul la scor cu cinci goluri, Eduarda Amorim inscriind doua goluri consecutive.

Stimulate de portarul Katarina Tomasevic, care a salvat doua lovituri de penalizare intr-un minut, Serbia a reusit sa egaleze prin Jelena Nisavic cinci minute inainte de fluierul de final.

Dar cu Serbia vizibil obosita, Brazilia a urcat din nou presiunea, Rodrigues marcand din nou in plasa pentru un avans de 22:20, cu doar un minut inainte de final.

De data aceasta, Serbia nu a putut gasi o cale de revenire si Brazilia a putut sa-si sarbatoreasca primul lor titlu de campion mondial, dupa ce a castigat toate cele noua meciuri din timpul campionatului.