Bosch vine în locul fabricii de la Jucu, Cluj, România. Cine? Ce? Cum? Unde?

Sigla Bosh, sloganul Invented for life vine la Jucu

Sigla Bosh, sloganul Invented for life vine la Jucu

Bosch s-ar putea muta la Cluj, în locul Nokia. Compania ar putea să-şi mute o parte din operaţiuni, cea de componente auto, pe platforma industrială de la Jucu, a anunţat vineri Consiliul Judeţean Cluj.

Compania Bosch şi-ar putea muta o parte din operaţiuni la Jucu. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consilului Judeţean, Alin Tişe, care a precizat că oraşul Cluj se află pe lista scurtă a locaţiilor luate în considerare de nemţi.

Acesta a studiat deja amplasamentul pe care autorităţile îl pot oferi pentru construirea unei hale de producţie, însă Alin Tişe a spus că nu poate deocamdată să fac publice detalii ale viitoarei investiţii, deoarece cei de la Bosch au cerut păstrarea confidenţialităţii.

Compania germană urmează să angajeze în primă fază peste 1.000 de persoane, potrivit ziuadecj.ro.

“Compania Bosch este interesată să investească în zona industrială Tetarom cel mai probabil lângă halele Nokia”, a spus Tişe.

Discuţiile cu Bosch durează de peste 10 luni şi au fost purtate de către preşedintele CJ Cluj Alin Tişe, vicepreşedintele CJ Radu Bica şi directorul parcurilor industriale Tetarom, Viorel Găvrean.

Joi, angajaţii Nokia de la Jucu au fost anunţaţi că fabrica se va închide. Conducerea companiei i-a anunţat că vor mai lucra până la sfârşitul anului şi că oamenii vor fi plătiţi până în martie 2012.

Un investitor ar putea veni la Cluj în locul Nokia. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a anunţat că instituţia pe care o conduce se află în discuţii avansate cu concernul Bosch pentru o investiţie într-unul din parcurile industriale.

Read Next

Desuuri ca-n povesti