Browse By

Asociația Națională de Protecție a Pacienților susține campania de vaccinare anti – HPV

sigla ANPP

sigla ANPP

Asociația Națională de Protecție a Pacienților (ANPP) print-o scrisoare deschisă, scrisă de dl. Vasile Barbu, președintele ANPP, susține și sprijină intenția Ministerului Sănătății de a demara un program de vaccinare anti-HPV, la cerere, începând cu anul 2013.

Luând în considerare comunicările efectuate de Ministerul Sănătății cu privire la inițierea unui program de vaccinare anti-HPV, la cerere, începând cu anul 2013, ca urmare a solicitării venita din partea societății civile, organizația noastră dorește să își declare sprijinul față de intenția dumneavoastră de a demara un astfel de program de vaccinare.

În același timp, salutam inițiativa Ministerului de a derula Programul National de Screening pentru Cancerul de Col Uterin. Aceasta este o soluție foarte buna pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, dar insuficienta pentru a diminua incidența acestei boli și numărul persoanelor afectate de aceasta boala. După cum bine știm, în rândul femeilor din Romania aceasta boala creează mii de victime anual, generând costuri enorme pentru sistemul de sănătate. Tocmai de aceea inițiativă dumneavoastră de a da curs solicitării înaintată de societatea civila ar putea readuce speranța în rândul femeilor din Romania. Prin aceasta eficienta metoda de prevenție putem lupta împotriva leziunilor pre-canceroase și cancerului de col uterin. Doar printr-o campanie de vaccinare anti-HPV care sa fie derulata în paralel cu un program de screening Babeș Papanicolau putem reduce incidența, morbiditatea și mortalitatea cauzate de infecția cu virusul HPV și implicit cancerul de col uterin.

Până în acest moment, peste 23 de țări au implementat programe de vaccinare anti-HPV și deși România a fost printre primele țări care au inițiat un astfel de program, la inițiativa dumneavoastră, astăzi ne aflam pe prima poziție în ceea ce privește mortalitatea cauzată de aceasta.

Vasile Barbu, președinte ANPP

Vasile Barbu, președinte ANPP

„ANPP consideră că inițiativa Ministerului Sănătății vine într-un moment foarte bun și ne dorim să legam o colaborare foarte strânsă în vederea demarării unei campanii de vaccinare anti – HPV, la cerere, în anul 2013, care să meargă în paralel cu o campanie integrată de comunicare în rândul populației noastre, a medicilor de familie și a asociațiilor de pacienți”, declară Vasile Barbu – Președintele Asociației Naționale de Protecție a Pacienților.

Despre

Asociația Naționala pentru Protectia Pacienților (ANPP) este o organizație nonguvernamentala, de drept privat, fără scop lucrativ, independentă și apolitică ce apară și promovează drepturile pacienților din Romania. În același timp, ANPP promovează programele de sănătate publică, produsele și serviciile de sănătate realizate în România și Uniunea Europeană.