APA la CNMF 2012 în Timișoara

afiș de campanie 1 EURO=1 PACIENT

afiș de campanie 1 EURO=1 PACIENT

Asociația de Pacienți cu Aritmii (A.P.A) este prezentă la Congresul Național de Medicina Familiei ce se va desfășura în perioada 13 – 16 septembrie 2012 în cadrul Hotelului Timișoara.

Asociația de Pacienți cu Aritmii este o organizație non-profit care s-a născut în anul 2011 din dorința de a informa publicul cu privire la aritmiile cardiace.

Asociația de Pacienți cu Aritmii începe o campania națională “1 EURO = 1 PACIENT” de informare a tuturor celor care doresc să știe mai multe despre inima lor și să învingă, astfel, boala. Campania națională de informare are ca obiectiv principal creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației, prin informarea a peste 100.000 persoane referitor la fibrilația atrială.

În cadrul Congresului Național de Medicina Familiei din Timișoara, Asociația de Pacienți cu Aritmii, furnizează informații utile și suport privind prevenția și tratarea bolii pentru persoanele care suferă de aritmii, pentru cei care au în jurul lor astfel de persoane, dar și pentru cei care susțin o astfel de inițiativă și iși doresc să știe mai mult despre inima lor. Standul Asociației de Pacienți cu Aritmii este poziționat la mezaninul Hotelului Timișoara. Tema Congresului este: “Medicina de Familie – esența practicii medicale moderne.”

“Fibrilația atrială reprezintă o povară semnificativă pentru sistemul de sănătate, lucru care rezultă, evident, din faptul că această aritmie frecventă (prima cauză de spitalizare pentru tulburări de ritm) crește mortalitatea de două ori, în mod special prin temutul accident cerebral, de 5 ori mai fecvent la pacienții cu fibrilație atrială decât la cei fără. În aceste condiții, este un motiv de îngrijorare gradul scăzut de conștientizare între pacienți, dar și la nivelul sistemului de sănătate, în timp ce boli mult mai rare și mai puțin maligne se bucură de mediatizare. Rezolvarea acestui paradox presupune efortul concentrat al doctorilor, pacienților și sistemului sanitar. Mulțumim organizatorilor congresului pentru șansa oferită de a face cunoscută cauza asociației și de a transmite mesajele noastre participanților la congres. ”, Prof. Gheorghe-Andrei Dan, Şeful Clinicii Medicale Colentina, Şeful Secției Clinice de Cardiologie Colentina, Președintele ales al Societății Internaționale de Farmacoterapie Cardiovasculară, Directorul Registrului Național de Fibrilație Atrială

Dorința Asociației de Pacienți cu Aritmii este de a crea o legatură mai strânsă cu medicii de familie pentru imbunătățirea educației pacienților. Asociația iși propune să ofere informații suport, atât pacienților cât și medicilor, pentru utilizarea tratamentului preventiv adecvat. Este importantă identificarea și transmiterea unor modalități comode și acceptate pe scară cât mai largă de a proteja pacienții cu fibrilație atrială de spectrul unei mari infirmități.

Despre Asociația de Pacienți cu Aritmii (A.P.A.)

Asociația de Pacienți cu Aritmii este o asociație de pacienți și rude ale pacienților care suferă de aritmii cardiace, organizație non-profit care s-a născut în anul 2011, din dorința de a informa publicul cu privire la aritmiile cardiace. În cadrul asociației numărul cel mai mare de pacienți este reprezentat de cei care au fibrilație atrială.

Scopul principal al asociației este de a crește nivelul de conștientizare în rândul populției în legătură cu această maladie. O mare parte din pacienții cu fibrilație atrială află că au această aritmie după ce au făcut accident vascular cerebral. Asociația iși propune să ajute populația să depisteze fibrilația atrială și să conștientizeze importanța tratamentului preventiv administrat corect.

Membrii fondatori ai Asociației de Pacienți cu Aritmii sunt: Președinte A.P.A. – Dna Mihaela Buzatu, Vicepreședinte A.P.A – Dna Elena Dumitrescu, Medic și Vicepreședinte A.P.A – Dr. Anca Dan.

Asociația de Pacienți cu Aritmii a participat în anul 2011 la competiția desfășurată la nivel global, „1 Mission 1 Million”, ce a constat într-un concurs de proiecte. Asociația a susținut un proiect unic de educație pentru prevenirea accidentului vascular în fibrilația atrială. Proiectul a adunat numărul cel mai mare de voturi din partea publicului, câștigând astfel concursul și obținând finanțare pentru campania de informare “1 EURO = 1 PACIENT”.

Read Next

Desuuri ca-n povesti