Browse By

Ambasadorul palestinian a murit într-o explozie în locuința sa din Praga

poliția din Cehia

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal al-Jamal, a murit miercuri într-o explozie în propria sa locuință nouă.

„Cu regret informăm această informație furnizată de serviciile de urgență”, a declarat Andrea Zoulova, purtător de cuvânt al poliției pentru AFP.

Jamal a fost ales ambasador anul trecut în octombrie. El s-a mutat recent în noua sa locuință din cartierul Suchdol, nordul capitalei Praga, Cehia.

Încă nu se cunoaște cauza exactă dar se pare că nimeni altcineva nu a mai fost rănit în explozia care a avut loc în cartierul Suchdol din Praga, Cehia.

„Serviciile de urgență au tratat un bărbat în vârstă de 56 de ani care a suferit răni grave și a fost dus la spitalul militar din Praga într-o comă artificială. O femeie de 52 de ani a fost dusă la un alt spital pentru că a inhalat fum și o reacție la stres”, a declarat Jirina Ernestova, purtător de cuvânt.

Ministrul palestinian de externe, Nabil al-Fahel, a declarat că: „El muta un seif vechi în noua sa locuință de la cea veche, iar când a deschis seiful s-a produs și explozia”.

„Întreaga familie a ambasadorului se află în locuință în momentul exploziei”, a adăugat Nabil El-Fahel, purtător de cuvânt al ambasadei pentru Radio Cehia.

Organizația Palestinian Liberală care este recunoscută de ONU și Israel ca reprezentând oamenii palestinieni are diplomați în Europa și în alte capitale, având o misiune în Praga.

Ministrul palestinian de externe a adăugat că „va trimite joi o delegație special la Praga pentru a discuta cu oficiali cehi și să coopereze la investigarea cauzelor exploziei”.