Browse By

8 Martie: Ziua Mondială a Rinichiului

În fiecare an, în această perioadă, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Rinichiului. Evenimentul a fost pentru prima data lansat în anul 2006, la iniţiativa comună a Societăţii Internaţionale de Nefrologie şi a Federaţiei Internaţionale a Fundaţiilor Rinichiului.

Acest eveniment are ca principal scop scoaterea la lumină a bolilor de rinichi, cunoaşterea şi conştientizarea acestora. Medicii susţin că, deoarece bolile de rinichi sunt frecvente şi periculoase, este important ca diagnosticul să fie descoperit la timp.

8 Martie: Ziua Mondială a Rinichiului

8 Martie: Ziua Mondială a Rinichiului

Ai grijă de rinichii tăi!

Ai grijă de rinichii tăi!

Aşadar Ziua Mondială a Rinichiului ajută publicul să afle mai multe despre acest organ vital, despre bolile pe care le pot avea, despre simptomele atât de importante şi, nu în ultimul rând, despre tratamente adecvate.

De asemenea, medicii au obligaţia de a explica metodele de transplant şi posibilitatea donaţiilor. De aceea, anul acesta Ziua Mondială a Rinichiului are ce temă principală transplantul rinichiului, sub sloganul „O nouă calitate a vieţii”.

Potrivit statisticilor realizate la nivel mondial, inclusiv pentru România, 1 persoană adultă din 10 are boală cronică de rinichi. De aici deducem că aproximativ 2.000.000 de oameni sunt afectaţi de boală.