546 de apartamente reabilitate termic în mun. Arad

Primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a semnat astăzi alături de reprezentantul ADR Vest un nou contract de fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, în cadrul Programului Operațional Regional Regio 2007-2013.
Contractul vizează finanțarea din fonduri UE a lucrărilor de creștere a eficienței energetice a 546 de apartamente din municipiul Arad, respectiv Bl.Z4 sc.A,B,C și Bl.Z6 sc.A,B,C de pe str.Poetului, Bl.V3 Calea 6 Vânători, Bl.A50 str.Stupilor, Bl.A21 Aleea Saturn, Bl.Z8 str.Fulgerului, Bl.2B sc.A,B,C Aleea Predeal, Bl..U2 Piata UTA.
Acestea fac parte din seria de 42 de blocuri (total 1348 apartamente) pentru care Municipiul Arad a obținut fonduri europene nerambursabile în valoare totală de peste 9 milioane de euro.
Cu această ocazie Primarul Municipiului Arad , dl.Gheorghe Falcă a declarat : „.Am fost primii în țară care am reușit să atragem fonduri europene pentru izolarea termică și în acest moment Aradul are cei mai mulți bani europeni atrași la acest capitol important pentru confortul cetățenilor și pentru imaginea urbanistică a orașului. Pe această cale vreau să invit asociațiile de proprietari să se înscrie în program. Contribuția asociației de locatari este de numai 20% din valoarea lucrărilor, iar beneficiile sunt foarte mari, investiția pe care cetățenii o realizează se recuperează în câțiva ani din economiile la energie termică.

Noi avem deja documentațiile tehnice pregătite la alte 70 de blocuri pentru a accesa bani europeni în noul ciclu de finanțare 2014-2020, iar în bugetul anului 2015 vom aloca fonduri în continuare pentru eleborarea de studii de fezabilitate pentru reabilitarea termică a blocurilor. Avem în acest moment echipe de constructori care lucrează la primele blocuri care se reabilitează pe bani europeni. Lucrările sunt complexe, nu doar fațadele vor fi izolate. Vor fi închise balcoanele, se va lucra reabilitarea instalațiilor comune de încălzire, la izolarea planșeelor de subsol și a acoperișurilor, ceea ce va reduce pierderile energie termică din imobile cu 30 – 40%.”


Read Next

Desuuri ca-n povesti