Browse By

4 întrebări frecvente despre ceasuri

Ce este un ceas de cristal?
Cristalul este capacul clar pe fața ceasului. Trei tipuri de cristale sunt frecvent întâlnite în ceasuri. Cristalul acril este un plastic ieftin care permite zgârieturi superficiale care urmează să fie făcute la exterior. Cristalul mineral este compus din mai multe elemente care sunt pentru a crea o duritate neobișnuită care ajută la zgârieturi tratate termic. Cristalul Sapphire este cel mai scump și durabil, aproximativ de trei ori mai greu decât cristalele minerale și de 20 de ori mai greu decât cristalele acrilice. Un strat anti-reflexie asupra unor stiluri de sport previne efectul de orbire.

Sunt ceasurile într-adevăr durabile la apă?
Nu. De fapt, nu sunt. Acesta este, de fapt ilegal să reprezinte un ceas ca fiind durabile la apă. Ceasurile, cu toate acestea, pot fi rezistent la apă. De fapt, cele mai multe ceasuri au un fel de-rezistenta la apa. Un ceas marcat ca fără indicație cu adâncimea rezistentă la apă este proiectat să reziste stropi accidentale de numai apă. Nu introduceți un astfel de ceas în apă. Nivelul ridicat de rezistență la apă sunt indicate prin adâncimi din ce în ce mai mare acceptabile, de obicei indicate în metri.

Există o varietate de moduri de a face o rezistență la apă la un ceas. Toate aceste ceasuri folosesc garnituri de cauciuc sau „O” inele pentru a sigila cauza. Un ceas cu un spate cu șuruburi după caz oferă un grad mai mare de rezistență la apă. Unele coroane ( „Stem lichidare”) șurub de fapt în cazul a spori și mai mult, rezistența la apă.

Nu recomandăm înotul sau scufundările cu ceasul excepția cazului în care are o coroană șurub-jos (de asemenea, cunoscut sub numele „șurub-lock” sau „șurub de la” coroană) și este rezistent la apă până la cel puțin 100 de metri.

Cum pot face ca funcțiile ceasului meu chiar să meargă?
Deoarece ceasurile oferă multe funcții diferite, cel mai bun mod de a învăța ce înseamnă fiecare funcție și modul în care fiecare funcție funcționează este să consultați manualul de instrucțiuni care a venit cu ceasul.
Funcțiile tipice de pe un ceas cronograf analog sunt secundele, un cronometru 30 sau 60 minute, și 1/10-a din o secundă. Aceste funcții sunt controlate de butoanele de mai sus și sub coroană.

Ce înseamnă dacă un ceas este Swiss Made (realizat în Elveția)?
Swiss Made este o etichetă utilizată pentru a indica faptul că un ceas de mână fost făcută în Elveția. Un ceas este considerat complet Swiss Made cazul în care conține o mișcare care este elvețian, în cazul în care mișcarea în sine este învelită în Elveția, iar în cazul în care orice final de control al calității de producător are loc în Elveția. Acest lucru este legislatia in vigoare elvețian, precum și modificări pot apărea în viitor.