Browse By

YouTube Ucide Pirateria de Muzică?

Youtube Logo

Youtube Logo

De ani de zile executivii de top casa de discuri au fost susţinând că este imposibil să concureze cu gratuit, dar YouTube se dovedeşte le greşit. Cu miliarde de opinii în fiecare lună, marile case de discuri fac milioane de schimbul de muzica lor pentru drum liber. Pentru mulţi oameni YouTube ia departe stimulent pentru „pirat”, dar în acelaşi timp, aceasta poate canibaliza, de asemenea, vânzările legale de muzică.

Industria muzicala a fost martora unor schimbări dramatice în ultimii ani, chiar şi atunci când pirateria este lăsat în afara imaginii. În doar un deceniu de Internet şi revoluţia MP3 au redefinit obiceiurile oamenilor muzica de consum.

Am fost documentate anterior modul in care oamenii sa mutat de la cumpere albume la single-cumpărare. Dar există o altă schimbare mare care au avut loc, una care ar putea avea un impact mai mare asupra industriei muzicale ca un întreg; YouTube şi alte „liberă” surse de muzica.

Dacă ne întoarcem în timp 5 sau 6 ani, oamenii au o singură opţiune dacă au vrut să asculte artiştii lor online preferate fără a plăti pentru placere. Această opţiune a fost un piraterie. Astăzi, publicul are o mare varietate de opţiuni juridice, şi mediul de alegere pentru majoritatea oamenilor pare a fi YouTube.

Deşi pasionaţii de muzică adevărată sunt greu să vă rog, majoritatea populaţiei apreciază posibilitatea de a asculta melodiile lor preferate gratuit de pe YouTube.Google nu se plange, fie, ca videoclipuri muzicale sunt o sursă de venituri substanţiale pentru ei.

Dar ceea ce despre casele de discuri, acestea sunt prea fericit? Aceasta nu este o chestiune uşor de răspuns, dar vom da it un try.

Venituri înţelept şi Vevo YouTube au ajuns să fie o sursă de venituri serioase. Marile case nu au fost foarte deschis despre a face lor de repartizare a veniturilor, dar EMI Music financiare ofiţer şef Paul Kahn a spus (pdf) în timpul procesului LimeWire că eticheta lui devine o jumătate de bănuţ pentru fiecare joc YouTube.

O jumătate de ban nu poate parea mult, dar cu miliarde de opinii se adauga repede.

Dacă ne uităm la David Guetta, unul dintre artisti de top EMI, am vedea că imaginile lui YouTube a fost vizualizat de peste 308 milioane de ori în ultimele 12 luni. Asta inseamna 1.54 milioane dolari în venituri, pentru un singur artist.

Doar ca o comparaţie, Guetta şi EMI au de a vinde mai mult de 2 milioane de single-pentru a câştiga prea mult din muzica „plătit”.

În lor de grup mai recent raport industriei muzicale IFPI scrie că la sfârşitul anului trecut marile case de discuri au fost obtinerea 1700000000 vizite de o lună, şi acest număr este în creştere rapidă. În ultimele 12 luni numai Universal Music triplat numărul de vizualizări pe YouTube de la 2,3 miliarde anul trecut, mai la aproape 7 miliarde în prezent.

Eşalonarea numere care aduc în zeci de milioane de dolari, cel puţin, cu muzică gratuit.

În parte succesul YouTube lui merge în detrimentul pirateria muzicală. Cu muzica gratuit de pe YouTube un grup mare de oameni au mai puţin stimulate să pirat, şi într-adevăr, numărul de persoane care partajaţi muzică de pe BitTorrent pare să fie încetinirea din cauza acestor alternative şi a altor.

Aceasta nu înseamnă că comunităţile partajarea muzicii BitTorrent sunt fading departe, dar downloaders mai casual au găsit o alternativă în YouTube şi alte servicii de streaming.

Aceasta este o veste mare pentru dreptul de etichete? Ei bine, nu asa de repede.

Toate aceste miliarde de opinii pe YouTube în fiecare lună poate au încetinit pirateriei în jos, dar dacă trebuie să urmăm logica a industriei muzicale, apoi vânzările efective ale muzicii înregistrate ar fi, de asemenea, afectate. La urma urmei, de ani de zile le-am susţinut că „muzica free” pe site-uri pirat cauzat pierderi de miliarde în. muzica gratuit de pe YouTube ar trebui să aibă un efect similar.

Marea întrebare este, desigur, dacă veniturile de pe YouTube pot potrivi aceste pierderi pretinse sau nu. Nu este o chestiune uşor de răspuns, dar acestea sunt factori cruciali care definesc modul în care marile case de discuri se va descurca în următorii ani, probabil chiar mai mult decât piraterie.

TorrentFreak a cerut atât RIAA şi BPI să împărtăşească gândurile lor cu privire la modul YouTube ar putea afecta vanzarile de muzica, dar ambele reţinute, din păcate, observaţiile lor.

Aceasta ne lasă cu concluzia că, spre deosebire de multe execs casa de discuri au susţinut în trecut, vă pot concura cu gratuit. Aveţi posibilitatea să concureze chiar si cu pirateria. Dacă rezultatul net va fi unul pozitiv a fost încă de văzut, dar YouTube este de a lua o bucată mai mare din veniturile de discuri în fiecare an.