Browse By

Vezi harta cu trecerile de pietoni din Bucureşti care îți pun viața în pericol

Trecerile de pietoni din Bucureşti care îți pun viața în pericol se găsesc în cartierul Drumul Taberei, în jurul străzilor Romancierilor şi Braşov, potrivit unei hărţi realizate de RCA-ieftin.ro, pe baza datelor oferite de Poliţia Rutieră Română.

În 2012, pe trecerile de pietoni din zona Bd. Timișoara – str. Romancierilor şi str. Braşov – str. 1 au mai avut loc câte 5 accidente rutiere soldate cu câte 6 răniţi. Alte treceri de pietoni periculoase sunt cele din str. Luica – str. Reşiţa şi Calea Dorobanţi – str. Washington, unde au fost rănite câte 5, respectiv 4 persoane de la începutul anului.

Pentru hartă puteți face click pe imaginea de mai jos sau să copiați următorul link în adresa browserului dvs.: http:// rca-ieftin.ro/infografice/harta/

Trecerile de pietoni unde s-au întâmplat cele mai frecvente accidente rutiere de anul trecut sunt indicate printr-un punct roșu. La un simplu click pe indicator, vizitatorii pot vedea informații despre accidentele care s-au întâmplat în locul respectiv.

Statistici

În 2012, din 3.704 accidente rutiere în Bucureşti, au murit 80 de oameni, au fost răniți alți 945 şi 3.388 au suferit răni uşoare. Totodată, traversarea neregulamentară a cauzat 333 de accidente rutiere grave, din care au murit 36 de oameni si au fost răniți alți 300. Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor a cauzat producerea a 171 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 9 persoane, iar alte 166 au necesitat spitalizare din cauza rănilor grave.

Potrivit datelor primite de la Poliţia Rutieră Română, în primele 8 luni ale anului 2013 s-au produs aproximativ 4.500 de accidente auto, România fiind astfel a treia ţară din Europa după rata de decese rutiere.

RCA-ieftin.ro este realizatorul hărții cu cele mai periculoase treceri de pietoni din București, având scopul principal de creșterea nivelului de informare în legătură cu numărul crescut de accidente rutiere care au loc în intersecțiile din Capitală.

Oamenii pot contribui la îmbunătățirea hărții printr-un mesaj pe pagina de Facebook RCA-ieftin.ro, prin care să indice alte treceri de pietoni sau intersecții periculoase și care sunt soluțiile prin care pot fi rezolvate problemele din locurile respective. Urmând ca mai apoi, RCA-ieftin.ro să le prezente autorităților abilitate în scopul implementării lor.