Browse By

Vascozimetre – precizie in determinarea vascozitatii lichidelor

Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu aparatura destinata laboratoarelor, trebuie sa stie ca este mai mult decat simpla sticlarie destinata acestora, la pachet cu ustensilele si instrumentarul. Un laborator care se respecta si doreste sa se ridice la cele mai inalte standarde de calitate are o multitdine de alte dotari, care sa asigure acuratetea experimentelor. Fara acestea, intregul demers stiintific este susceptibil erorilor care, oricat de mici ar fi, pot sa distruga ani intregi de cercetare.

Cand vorbim de laborator, nu trebuie sa ne gandim neaparat la varianta sa din filme, a laboratorului de cercetare top secret, in care se hotaraste soarta lumii. Nu, orice firma producatoare din domeniul industriei petroliere, chimice, cosmetice, farmaceutice, alimentare, a vopselurilor, detergentilor etc trebuie sa aiba specialisti in domeniu care sa lucreze in laboratoarele special create in acest sens. In acest fel, se respecta pe ei ca firma, dar acorda importanta cuvenita si viitorilor/posibililor clienti. Bineinteles, mai exista laboratoarele pentru analize medicale, dar si cele create in scop didactic. In orice caz, este necesara dotarea completa a acestora, pentru reusita in domeniu.

Printre instrumentele fara de care un laborator nu ar mai putea sa primeasca aceasta titulatura se regasesc si aparatele denumite vascozimetre de laborator. Aceste tipuri de aparate determina vascozitatea fluidelor (in aceasta categorie pot intra cu usurinta lichidele si gazele, adica corpuri care isi schimba forma sub actiunea unei forte foarte mici).

Pe cat de nesemnificativ poate sa para pentru un necunoscator acest aspect, al determinarii vascozitatii fluidelor, pe atat de important poate sa fie pentru specialistii din domeniu.  Pentru acestia, gradul de vascozitate al lichidului este interpretat drept rezistenta la curgere. Exista chiar si o intreaga arie de cercetare care se ocupa cu studiul vascozitatii, denumita reologie.

S-ar parea ca achizitionarea unor vascozimetre de cea mai buna calitate este un aspect foarte important care trebuie luat in considerare in ceea ce priveste dotarea corespunzatoare a unui laborator, din orice domeniu de activitate.

Exista o multitudine de astfel de vascozimetre, cu functii si dotari dintre cele mai diverse. Pentru cei care sunt puternic ancorati la tot ce inseamna digital, exista multe astfel de vascozimetre digitale. Cele mai multe dintre acestea sunt robuste, rezistente in timp si capabile de a efectua cu precizie diverse masuratori, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. Pentru determinarea vascozitatii dinamice, vascozimetrele rotationale pot sa reprezinte, de asemenea, variante foarte convenabile pentru specialistii in domeniu. Ofera rezultate exacte si complexe, multe modele permitand inregistrarea rezultatelor, dar si a temperaturii (vascozitatea depinde de acest factor).

Cea mai usoara, dar si mai accesibila metoda pentru gasirea unor astfel de aparate, la cele mai inalte standarde calitative, este gasirea unui furnizor de incredere. Precisa.ro reprezinta unul dintre furnizorii recunoscuti pe piata de profil, inca din anul 2002. Acestia ofera consultanta, dar si asistenta tehnica, pentru ca produsele achizitionate sa functioneze la parametri optimi. In plus, pentru a fi dovedita autenticitatea fiecaruia dintre aceste instrumente se ofera certificat din partea Precisa.ro.

Pentru cei interesati de oferte de top, din partea celor mai buni specialisti in domeniu, Precisa.ro ramane cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de aparatura de laborator.