Browse By

Vacanțe școlare în 2012 – semestrul II

Începând cu anul şcolar 2011-2012, elevii au parte de vacanţe mai puţine dar mai lungi. Aşa a fost şi acum, de Crăciun, când elevii au avut trei săptămâni de vacanţă, urmând ca în 16 ianuarie să reînceapă orele.

Anul şcolar 2011-2012 are 36 de săptămâni de cursuri, ceea ce înseamnă 177 de zile lucrătoate. Excepţia o face categoria elevilor din clasele terminale din învăţământul liceal. În cazul acestora, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care 33 sunt dedicate cursurilor, restul de patru săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului de bacalaureat.

Vacanţele semestrului II

Prima vacanţă de care vor avea parte elevii în semestrul II va fi cea de primăvară, care începe în data de 7 aprilie. Vacanţa va ţine două săptămâni, urmând ca elevii să se întoarcă la şcoală în 23 aprilie.

Elevii vor avea parte în semestrul II de vacanţa de primăvară, din 7 aprilie până în 23 aprilie

Elevii vor avea parte în semestrul II de vacanţa de primăvară, din 7 aprilie până în 23 aprilie

Deşi al doilea semestru este mai lung, elevii nu vor avea parte de o altă vacanţă până în vară. Ultima zi de cursuri va fi 23 iunie când se dă startul vacanţei de vară.

În toamnă, elevii vor începe şcoala în 9 septembrie.

Zile libere, prevăzute de lege

Anul acesta elevii vor avea parte doar de două sărbători legale, în care nu vor merge la şcoală. Prima este marţi, 1 mai (Ziua Muncii) iar a doua este luni, 4 iunie (a doua zi de Rusalii).

Noutăţi pentru 2012

Săptămâna 2-6 aprilie este săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, având un orar specific.

Această activitate poartă numele de „Şcoala altfel”, scopul ei fiind acela de a implica toţi elevii şi toate cadrele didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora.

În plus, se doreşte ca în acea perioadă să se pună în valoare talentele şi capacităţile elevilor în anumite domenii.