Browse By

USL trebuie să accepte scrisoarea lui Băsescu

Scrisoarea lui Băsescu către USL

Scrisoarea lui Băsescu către USL

În urma scrisorii lui Băsescu, care ar fi acceptat să își dea demisia în timp util, dacă opoziția USL, formată din PSD-PNL+PC ar fi adoptat un referefendum privind revizuirea Constituție cu ocazia alegerilor locale:

– reducerea nr. de parlamentari la 300 prin Parlament Unicameral,

– reducerea mandatului de președinte la 4 ani.

Bineînțeles că mandantul actual al lui Băsescu nu se schimbă, el rămâne la 5 ani până în 2014, pentru că legea nu se poate aplica retroactiv (adică pentru ceva din trecut).

Astfel că președintele T. Băsescu a promis că își va da demisia în așa fel încât cu ocazia alegerilor parlamentare din 2012 să fie și cele prezidențiale, renunțând astfel la 2 ani de președinție. Dar poate că și declarația mai recentă a lui Traian cu privire la faptul că din 2007 încoace … funcția de președinte a reprezentat pentru el cea mai mare umilință a vieții sale.

Acum să ne aducem aminte de câteva acțiuni din trecut ale lui Băsescu, în 2007 a spus că își va da demisia dacă va fi suspendat din funcție, lucru pe care nu l-a făcut. Apoi a venit scandalul cu Regele Mihai prin care a criticat faptul că a abdicat și a părăsit țara, lăsând-o pe mâna comuniștilor.

Iar mai de curând a declarat într-un interviu pentru TVR că președinții nu abdică, un lucru care este doar e invenție fabricată pentru că de la începutul acestui an știm de demisia președintelui Germaniei (Christian Wulff) din cauza scandalurilor de corupție iar de curând de demisia președintelui Ungariei (Pal Schmitt) tot din cauza unui scandal legat de retragerea titlui său de doctorat fiindcă a plagiat.

Astfel că ce promite președintele acum prin demisia sa… este… defapt o abdicare parțială.

Ponta a rupt scrisoarea lui Băsescu în fața congresului USL, iar Antonescu l-a primit pe Frunzăverde de la PDL în PNL ca vicepreședinte, care, probabil, va împărți acum toate secretele și cunoștințele pe care le are despre PDL și campania lor electorală.

De ce spun că USL ar trebuie să accepte scrisoarea?

Pentru că… dacă membrii USL sunt cu adevărat împotriva lui Băsescu și vor să îl dea jos, atunci ar trebui să accepte orice lucru care ar îndeplini acest lucru.

În plus de asta dacă tot depun o moțiune de cenzură sau vor din nou să îl suspendeze pe președinte… nu tot acolo se ajunge?… dar doar mijlocul este diferit prin care tot același scop este atins: înlocuirea lui Băsescu și a PDL de la putere.