Browse By

Un sistem de supraveghere japonez scanează 36 de milioane de fețe în doar câteva secunde

Japonezii au creat sistemul performant de recunoaștere facială care poate căuta date de la înregistrări video sau foto.

Sistem japonez inteligent de supraveghere video

Sistem japonez inteligent de supraveghere video

Seiichi Hirai

Seiichi Hirai

Lucruri interesante din Japonia – DigInfo are un video în care arată un nou sistem creat de Hitachi Kokusai Electric, care poate scana mai mult de 36 de milioane de fețe, bazat pe fotografii obișnuite sau pe imagini de supraveghere în aproximativ o secundă.

Viteza mare de procesare este „realizată prin detectarea fețelor prin recunoașterea imaginilor atunci când aparatul înregistrează, de asemenea, și prin gruparea chipurilor similare”, spune Seiichi Hirai, un cercetător din cadrul companiei.

Pentru a lucra, fețele trebuie să fie întoarse cu 30 de grade față de camera de supraveghere și să fie în dimensiune de 40 pe 40 de pixeli.

sistem de supraveghere video Hitachi Kokusai Electric

sistem de supraveghere video Hitachi Kokusai Electric

Hitachi Kokusai Electric se așteaptă ca tehnologia să fie atractivă pentru companiile cu sisteme de supraveghere relativ mari, cum ar fi căile ferate, depozite mari, şi agențiile guvernamentale.

Sistemul inteligent va fi disponibil pentru cumpărare din 2013

Este încă neclar dacă prin acest lucru se obține nivelul de tehnologie de pe vechiul serial TV „24” , unde Jack Bauer ar putea identifica oamenii de pe camerele de supraveghere într-o chestiune de câteva secunde, dar este încă un scenariu interesant pentru setările de securitate la scară largă.

Au scris următoarele surse în engleză prin: Gizmodo, The Verge și Ubergizmo