Browse By

Un nou proiect Erasmus+ pentru elevii de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad

Poza 1 - inmanare certificate Erasmus+

Poza 1 - inmanare certificate Erasmus+

Un grup de 15 elevi, din clasele a XI-a C și a XI-a F, de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad, însoţiţi de doamna profesor Anca Păcurariu, în calitate de profesor însoțitor, au participat la un stagiu de pregătire practică, de 3 săptămâni, în luna martie 2017, la Centrul de formare profesională LAB Leipziger Aus- und Weiterbildungsbetriebe GmbH din Leipzig, Germania.

Acesta este primul flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2016-1-RO01-KA102-023467, cu titlul „Formare de calitate pentru integrare cu ușurință pe piața munci”, proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Pe lângă activităţile practice din domeniul Electric desfăşurate la Centrul de formare LAB din Leipzig, Germania, elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda și Halle/Saale; vizitarea uzinei BMW din Leipzig, vizitarea aeroportului Leipzig/Halle şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite (Panometrul și Grădina Zoo din Leipzig, Muzeul și fabrica de ciocolată Halloren din Halle/Saale, Muzeul de arme și bijuterii din Dresda).

Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.

Doamna director, prof. Deac Lucica, în calitate de monitor al primului flux, a efectuat o vizită de monitorizare în care a organizat și coordonat atât activităţile practice, cât şi la cele culturale.

Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.

Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 140000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2016-2017 şi 2017-2018. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 60 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional).

Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe profesionale, la standarde europene, şi de a se integra cu uşurinţă pe piața muncii românești și pe cea europeană.

Fluxul al II-lea al proiectului se va derula în luna mai a acestui an, participanţii vor fi 15 elevi selectaţi din clasele a XI-a A și a XI-a B de la liceu. Selecţia pentru acest flux va avea loc înainte de vacanţa de Paşti.

Ne dorim ca şi pentru viitorii participanţi experienţa să fie la fel de interesantă ca şi pentru cei din primul flux, iar stagiul de formare profesională în Germania să contribuie la formarea lor de viitori profesioniști.

Transmis de prof. Pantea Andrei

Explicaţii poze:

Poza 1: Ceremonia de înmânare a certificatelor Erasmus+

Poza 2 - practica la centrul LAB

Poza 2 - practica la centrul LAB

Poza 3 - practica la centrul LAB

Poza 3 - practica la centrul LAB

Poza 4 - practica la centrul LAB

Poza 4 - practica la centrul LAB

Poza 5 - practica la centrul LAB

Poza 5 - practica la centrul LAB

Pozele 2, 3, 4 și 5: Practica la centrul LAB GmbH Leipzig

Poza 6 - vizita Leipzig

Poza 6 - vizita Leipzig

Poza 6: Vizitare oraş Leipzig

Poza 7 - vizita la BMW Leipzig

Poza 7 - vizita la BMW Leipzig

Poza 7: Vizitare fabrica BMW Leipzig

Poza 8 - vizita Halle Saale

Poza 8 - vizita Halle Saale

Poza 8: Vizitare oraş Halle Saale

Poza 9 - vizita la Dresda

Poza 9 - vizita la Dresda

Poza 9: Vizitare oraş Dresda