Browse By

Un nou început! România 3-0 Bosnia

Un nou început! România 3-0 Bosnia

Un nou început! România 3-0 Bosnia

Adrian Mutu s-a declarat încântat de modul în care România a izbutit să învingă Bosnia, cu scorul de 3-0, şi şi-a exprimat speranţa ca triumful de pe Giuleşti să fie un nou început pentru Naţională.

Golurile au fost marcate de Mutu ’37 şi Marica ’40, ’55.

România: 12. Tătăruşanu – 21. Săpunaru, 4. Tamaş, 13. Papp, 3. Raţ – 11. Torje, 8. Mureşan, 15. Bourceanu, 19. Sânmărtean (22. Tănase ’63) – 10. Mutu (17. Surdu ’83), 9. Marica (18. Alexe ’87). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Bosnia-Herţegovina: 1. Hasagici – 13. Mujdza, 5. Mravaci, 4. Spahici, 16. Lulici – 6. Rahimici, 18. Medunjanin (14. Ibisevici ’46) – 8. Pjanici, 10. Misimovici, 17. Ibricici (7. Stilici ’64) – 11. Dzeko (9. Muslimovici ’64). Antrenor: Safet Susici.

În minutul 48 partida a fost întreruptă, după ce suporterii dinamovişti aflaţi la Tribuna a II-a au afişat un banner pe care scria în limba sârbă „Bosniacii sunt oameni fără ţară” şi au scos din nou bannerul cu mesajul „Free Mladici”, moment în care fanii bosniaci au început să rupă scaunele şi să arunce cu ele în teren. Meciul a fost reluat după două minute de întrerupere, cu minge de arbitru.

În repriza a doua fanii dinamovişti au mai afişat un banner scris în sârbă: „Ţiganii strigă ţiganii”.

În tribune s-au aflat, printre alţii, antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim, Anghel Iordănescu, Adrian Porumboiu, Mircea Lucescu, George Copos, precum şi Victor şi Ioan Becali, însoţiţi de mai mulţi impresari.

Celălalt meci al serii, Belarus – Franţa s-a încheiat la egalitate, 1-1, astfel că ierarhia grupei D are următoarea configuraţie:

1. Franţa 6 4 1 1 9-2 13
2. Belarus 6 2 3 1 4-2 9
3. ROMÂNIA 6 2 2 2 8-6 8
4. Albania 5 2 2 1 4-4 8
5. Bosnia-Herzegovina 5 2 1 2 6-7 7
6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1

www.tvr.ro v-a oferit materiale video cu cele mai importante faze, ÎN TIMP REAL! Acestea nu pot fi urmărite decât de pe teritoriul României, din cauza restricţiilor impuse de UEFA!

Acesta a fost cel mai bun joc din mandatul lui Răzvan Lucescu, „tricolorii” evoluând aproape ireproşabil! Raţ, la al 75-lea meci în echipa naţională a oferit două pase decisive, în urma unor execuţii de excepţie, Mutu şi Marica au alergat enorm, punând o cantitate importantă de presiune asupra adversarilor.

MECIUL S-A ÎNCHEIAT! VICTORIE SUPERBĂ A NAŢIONALEI NOASTRE, CARE A REINTRAT ASTFEL ÎN LUPTA PENTRU LOCUL AL DOILEA! BRAVO, BĂIEŢI!!!

MIN. 95 CRISTI SĂPUNARU RATEAZĂ!!!

Min. 94 Torje obţine un penalty!!!

Min. 90+1 Surdu primeşte un cartonaş galben, după ce l-a placat pe portarul advers, în momentul în care acesta încerca să degajeze.

Min. 90 S-au arătat 4 minute de prelungire.

Min. 89 Ibisevic ratează o ocazie monumentală, după ce a păcălit jocul la off-side al echipei noastre.

Min. 87 Ciprian Marica a fost schimbat de Marius Alexe.

Min. 85 Tătăruşanu respinge cu emoţii un balon din faţa lui Muslimovic, la marginea careului de 16 metri. Faza se termină cu un fault al lui Muslimovic asupra lui Raţ.

Min. 83 Adrian Mutu, în aplauzele călduroase ale întregului stadion, este înlocuit de Romeo Surdu.

Min. 82 Muslimovic trimite slab pe poartă, de la 8 metri, iar Tătăruşanu reţine fără emoţii.

Continuăm să practicăm un joc de aşteptare, iar bosniacii forţează golul.

Min. 78 Muslimovic este surprins în off-side, la colţul careului de 6 metri, după o pasă de aproximativ 35 de metri a lui Lulic.

Min. 76 Stilic primeşte cartonaş galben pentru un fault asupra lui Torje. Bosniacul putea primi chiar cartonaş roţu pentru acest tackling de la spate, în care nu avea şanse să atingă balonul.

La pauză, Belarus – Franţa: 1-1!

Min. 75 Bourceanu şi Săpunaru obţin o lovitură liberă de pe partea stângă, dar Mutu trimite mult peste poartă.

Min. 73 Acţiune de atac periculoasă a oaspeţilor, blocată excelent de Tătăruşanu. Totuşi, Misimovic era în off-side! Aproape imediat, Muslimovic trimite în peluză dintr-o poziţie bună.

Min. 71 Lulic în faultează pe Torje la colţul din dreapta. Raţ centrează foarte bine, dar lovitura de cap a lui Tamaş este reţinută fără prea mari probleme de Hasagic.

Min. 70 „Tricolorii” au împins jocul în jumătatea adversă, dar şi noi ne creăm cu dificultate faze de poartă.

Min. 67 Torje a primit un cartonaş galben pentru faulturi repetate.

Min. 66 Mutu este surprins în off-side, la capătul primului atac poziţional al României după aproximativ 10 minute! Bosnia domină destul de autoritar acest joc din punct de vedere teritorial, în aceste minute, dar fără a-şi putea crea faze de poartă.

Min. 63 Tănase l-a înlocuit pe Sânmărtean, unul dintre cei mai activi jucători ai noştri. La oaspeţi, Stilic l-a înlocuit pe Ibricic, iar Dzeko, pe Muslimovic.

La Minsk, scorul este egal: Belarus – Franţa: 1-1 (Abidal ’20-autogol / Malouda ’22). În aceste condiţii, iată clasamentul grupei în acest moment:

1. Franţa 6 4 1 1 9-2 13
2. Belarus 6 2 3 1 4-2 9
3. Albania 5 2 2 1 4-4 8
4. România 6 2 2 2 8-6 8
5. Bosnia & Herzegovina 5 2 1 2 6-7 7
6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1

Min. 59 Pjanic este faultat de Bourceanu pe partea noastră stângă. Lovitură liberă periculoasă pentru oaspeţi. Misimovic execută slab, iar România are posesia.

Răzvan Lucescu le-a lăsat oaspeţilor posibilitatea de a ataca poziţional, „tricolorii” preferând să profite de spaţiile tot mai mari din jumătatea adversă.

MIN. 55 GOOOOL ROMÂNIA!!! GOL MARICA!!! 3-0!!! Atacantul de la VfB Stuttgart reuşeşte să scape singur cu Hasagic şi îl lobează cu eleganţă. Aceasta este prima „dublă” la Naţională pentru Ciprian Marica!

Min. 54 Dublă ratare a lui Torje, singur cu Hasagic, în decurs de câteva zeci de secunde!

Min. 52 Lovitură liberă periculoasă a lui Misimovic, dar balonul nu este atins de nimeni în careul nostru, iar faza se răceşte.

Min. 51 Pasa lui Mutu spre Marica, în careul advers, a fost interceptată de fundaşii oaspeţilor. A fost una din puţinele incursiuni ale „tricolorilor” în această repriză.

Partida s-a reluat după aproximativ 2 minute.

Min. 48 Bosniacii au rupt scaunele şi le aruncă pe teren! Jocul este întrerupt!

Min. 47 Tamaş respinge în out un contraatac rapid al oaspeţilor. Dzeko trimite cu capul slab, pe lângă poartă, după o centrare a lui Ibisevic de pe partea stângă.

Ibisevic i-a luat locul lui Medunjanin, accidentat.

A ÎNCEPUT REPRIZA A DOUA! „Tricolorii” au repus balonul în joc. HAI ROMÂNIA!!!

Aceasta este cea mai bună repriză de „tricolori” în mandatul lui Răzvan Lucescu: am arătat determinare, atitudine foarte bună, acţiuni rapide, ne-am creat o sumedenie de ocazii, am făcut un pressing bun în linia mediană, iar jocul pe benzi a mers excelent.

PRIMA REPRIZĂ A LUAT SFÂRŞIT!

Min. 45 Se arată 3 minute de prelungire. Terminăm această repriză în atac.

Min. 41 Ibricic trimite cu capul peste poartă, după o centrare de pe partea noastră stânga.

MIN. 40 GOOOOOOOL ROMÂNIA!!! GOOOL MARICA!!! 2-0!!! O nouă acţiune bună a lui Raţ pe partea stângă, centrare excepţională, care îl depăşeşte pe Hasagic, iar Marica înscrie din cădere în poarta goală.

MIN. 36 GOOOOOOOL ROMÂNIA!!! GOOOL MUTU!!! 1-0! Acţiune splendidă a lui Raţ pe partea stângă, a centrat la 3 metri în faţa porţii, iar Adrian Mutu a marcat din cădere, pe lângă Hasagic.

Min. 32 Dzeko a fost semnalizat în off-side la aproximativ 35 de metri, în urma unui gafe a lui Papp la mijlocul terenului. Fundaşii noştri se află la 40-45 de metri de poarta noastră, astfel că orice pasă greşită poate avea urmări fatale.

Min. 30 BARĂ A LUI SÂNMĂRTEAN!!! Mijlocaşul Vasluiului, după un dribling strălucitor la marginea careului de 16 metri, a încercat să-l lufteze pe Hasagic, dar balonul a ajuns în bara transversală!

Min. 24 Fază bună construită de Torje şi Săpunaru, pe partea dreaptă dar Marica luftează de la 8 metri, lateral dreapta, iar Sânmărtean şutează în blocaj din colţul din dreapta al careului de 16 metri.

Min. 22 Misimovic încearcă un lob de la mijlocul terenului, uşor lateral stânga, însă balonul trece la o distanţă respectabilă de buturile lui Tătăruşanu.

Min. 21 Joc mult peste aşteptări al „tricolorilor” până acum. Este una din puţinele partide pe care selecţionerul Răzvan Lucescu le-a abordat atât de ofensiv.

Min. 19 Misimovic înscrie, după un contraatac rapid, dar golul este anulat pentru un off-side mare la Dzeko.

Min. 14 Ocazie mare a României! Mutu şi Marica trec pe lângă minge la 6 metri, după o pasă la fiorul ierbii a lui Raţ, de pe partea dreaptă!

Min. 12 Acţiune bună a lui Sânmărtean, acesta i-a pasat lui Mutu, în partea stângă, dar şutul atacantului Fiorentinei trece peste poartă.

Min. 10 Primul şut pe poartă îi aparţine lui Mureşan, de la aproximativ 30 de metri, din lovitură liberă.

Min. 9 Naţionala noastră înscrie, prin Mureşan, dar golul este anulat, din cauză că out-ul executat de Săpunaru a fost incorect.

Min. 7 Mutu obţine primul corner pentru România, de pe partea noastră stânga. Neînţelegere între Sânmărtean şi Mutu, astfel că pasa jucătorului de la FC Vaslui iese în out de poartă.

Min. 5 Torje obţine o lovitură liberă de pe partea noastră dreaptă. Faza de atac a pornit de la o intercepţie a aceluiaşi jucător. Răzvan Raţ trimite peste poartă direct din lovitură liberă. Acesta a fost primul şut spre poartă al jocului.

Min. 3 Primul corner al partidei aparţine oaspeţilor. Raţ a respins cu capul, dar posesia aparţine tot bosniacilor.

Min. 2 Neînţelegere între Tătăruşanu şi fundaşii noştri, portarul nostru fiind nevoit să degajeze în out.

Min. 1 Oaspeţii au pierdut repede balonul, astfel că jucătorii noştri încearcă primul atac al meciului.

MECIUL A ÎNCEPUT! Lovitura de începere au avut-o oaspeţii. HAI ROMÂNIA!!!

Debutul meciului s-a amânat din cauza unui banner al fanilor români, de susţinere al generalului Ratko Mladic.

Acum se intonează cele două imnuri de stat.

Echipele au intrat pe teren.

Echipele de start:

România: 12. Tătăruşanu – 21. Săpunaru, 4. Tamaş, 13. Papp, 3. Raţ – 11. Torje, 8. Mureşan, 15. Bourceanu, 19. Sânmărtean – 10. Mutu, 9. Marica. Rezerve: Pantilimon, Gardoş, Latovlevici, Giurgiu, Alexe, Surdu, Tănase.

Bosnia: 1. Hasagici – 4. Spahici, 5. Mravaci, 6. Rahimici, 8. Pjanici – 10. Misimovici, 11. Dzeko, 13. Mujdza, 16. Lulici – 17. Ibricici, 18. Medunjanin. Rezerve: Sehic, Matelic, Pandza, Stilic, Muslimovic, Ibisevic, Besic.

Meciul de o brigadă din Suedia avându-l la centru pe Jonas Eriksson. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Stefan Wittberg şi Daniel Warnmark, în timp ce Markus Strombergsson va fi rezervă.

Eriksson a arbitrat şi prima partidă a selecţionerului Răzvan Lucescu pe banca tehnică a echipei naţionale, Lituania – România, scor 0-1. În sezonul recent încheiat, suedezul a mai condus la centru partidele AS Roma – CFR Cluj, scor 2-1, în grupele Ligii Campionilor, şi Steaua – Grasshopper Zurich, scor 1-0, în manşa tur a play-off-ului Ligii Europa.