Browse By

Un membru CNA, fost balerin, a scos pistolul de jucărie în Comisia de cultură a Parlamentului

pistol de jucarie

pistol de jucarie

Constantin Duţu, membru CNA, a părăsit Secţia 17, unde a fost audiat în legătură cu arma pe care a expus-o în timpul şedinţei Comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului, poliţiştii stabilind că a fost vorba despre un pistol de jucărie.

Constantin Duţu a plecat de la audieri fără să se înceapă o cercetare penală în cazul său, pentru că arma pe care o avea în Parlament era o jucărie şi nicio persoană nu a depus plângere împotriva sa,purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, potrivit Mediafax.

Constantin Duţu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), a scos un pistol pe masă, miercuri, la şedinţa comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului. Ulterior, Duţu a susţinut că este „o jucărie”. Duţu este vice-preşedinte al Comisiei de Cultură, Artă şi Mass-Media a Camerei Deputaţilor din partea PRM. 

Ăsta nu e un pistol adevărat, e un pistol de jucărie”, a spus Duţu, susţinând că l-a adus „ca să îl vadă domnul Sergiu Nicolaescu”.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, i-a spus lui Duţu că este inadmisibil ceea ce face şi l-a invitat să părăsească şedinţa.

Incidentul a avut loc la audierea candidatului propus de PDL pentru CNA, Valentin Jucan. Jucan candidează pentru locul din CNA rămas vacant ca urmare a încheierii mandatului lui Ovidiu Zanc, numit în 2004 la propunerea PSD.

Constantin Duţu a urmat studii de balet la Moscova şi studii de management cultural în Europa Occidentală. A câştigat numeroase premii pentru spectacolele sale. Între 1974 şi 1990 a fost producător de teatru şi de emisiuni TV în Italia.