Browse By

Un doctor salvează viața unei femei din Canada prin îndepărtarea plămânilor timp de 6 zile

Melissa Benoit care avea o infecție pulmonară în fază terminală a necesitat o operațiune riscantă și fără precedent în timp ce aștepta pentru transportul dublu la spitalul din Toronto.

Se crede că este prima procedură de acest tip din lume, doctori din Canada au salvat viața unei tinere mame apelând la o soluție radicală, ei au îndepărtat plămânii acesteia timp de 6 zile, timp în care a așteptat pentru un transplant

În aprilie, Melissa a ajuns la spitalul din Toronto cu o infecție pulmonară severă. Doctori au realizat foarte devreme că Melissa, care s-a născut cu fibroză chistică, mai avea doar câteva ore de trăit, ceea ce a condus la această abordare fără precedent.

A fost o discuție foarte dificilă pentru că vorbim despre ceva ce nu s-a mai întâmplat. existau foarte multe necunoscute, a spus doctorul Niall Ferguson de la Universitatea Health Network,autoritatea responsabilă cu sănătatea pentru spitalul general din Toronto, miercuri, la o conferință de presă.

Un rând recent cu gripă a lăsat-o cu o luptă insuficientă respiratorie, forțând medicii să păstreze sedat-o și pe un ventilator pentru a o ajută să respire. „Ea a intrat într-o spirală din care plămânii ei nu au de gând să recupereze”, a spus Ferguson. „Singura ei speranță de recuperare a fost un transplant pulmonar.”

Benoit a fost pus pe un dispozitiv temporar de susținere a vieții, dar starea ei a continuat să se deterioreze; bacteriile din plămânii ei au devenit rezistente la cele mai multe antibiotice, trimiterea de corpul ei în stare de șoc septic și ei scădere a tensiunii arteriale. Unul câte unul, organele ei au început să se închidă.

echipa ei de medici s-au adunat împreună pentru a cântări o soluție îndrăzneață au contemplat de ani de zile, dar nu a efectuat – îndepărtarea ambilor plămâni ei, în speranța de a elimina sursa infecției bacteriene.

Lista necunoscutelor a fost de mult timp, de riscul de sângerare în cavitatea toracică gol dacă ei nivelurile de presiune și de oxigen din sange ar putea fi susținută odată ce plămânii ei s-au îndepărtat.

„Ceea ce ne-a ajutat este faptul că am știut că era o chestiune de ore înainte ca ea să moară”, a declarat Dr. Shaf Keshavjee, unul dintre cele trei chirurgi care au operat pe Benoit. „Asta ne-a dat curajul să spunem, dacă vom vreodată de gând să salveze această femeie, vom face acum.”

Soțul lui Benoit, Chris, a dat medicilor undă verde, gândire de fiica lor în vârstă de trei ani. „Avem nevoie de această șansă”, a spus el. „Lucrurile erau atât de rău pentru atât de mult timp, avem nevoie de ceva pentru a merge dreapta.”

La mijlocul lunii aprilie, o echipa de 13 a început o intervenție chirurgicală nouă ore pentru a elimina plămânii Benoit. Umplut cu mucus, fiecare plămân a fost umflat și la fel de greu ca o minge de fotbal, a spus Keshavjee. „Punct de vedere tehnic, a fost dificil să-i iasă din piept.”

Ore mai târziu, starea ei a început să se îmbunătățească în mod dramatic. „Și literalmente în câteva minute – a fost, probabil, în jur de 20 de minute după ce a luat acele plămâni infectate afara – ei tensiunii arteriale normalizat, iar acestea ar putea elimina droguri tot de susținere a tensiunii arteriale, și doar o lasă pe pompele care asigurau circulația, „Keshavjee a declarat canadian Press.

Un mic plămân artificial a fost conectat la inima lui Benoit, în timp ce alte dispozitive oxigenat și a circulat sângele ei. În ceea ce așteptau plămânii de înlocuire să devină disponibile, medicii întrebat cât timp ar putea fi sprijinite așa. „Nu știam dacă vom obține [le] într-o singură zi sau o lună”, a spus Keshavjee.

Șase zile mai târziu, o pereche de plămâni donatori au devenit disponibile şi Benoit a suferit un transplant pulmonar de succes.

De atunci, puterea ei sa îmbunătățit în mod constant. Luni în spital, ea a lăsat inițial fără capacitatea de a menține capul sus, stai sau în picioare, dar în ultima lună, ea a început de mers pe jos, fără baston sau Walker. De asemenea, calvarul afectat rinichii, dar Benoit este în curând speranța de a fi suficient de bine pentru a primi un transplant de rinichi de la mama ei.

Atunci când Benoit aflat pentru prima dată de o intervenție chirurgicală, care a salvat viața ei, ea nu a crezut. „Mi-a luat un timp pentru a realiza ce sa întâmplat. Eu pur și simplu nu a putut pune cap la cap „, a spus ea. „Ai venit într-adevăr de la un pas de moarte în spate trăiesc acasă. Dar eu sunt atât de recunoscător, atât de fericit să fie acasă „.