Browse By

Un bărbat a încercat să urce în avion cu 247 de animale

Un cetăţean ceh a fost asaltat de forţele de ordine în Argentina deoarece a încercat să urce la bordul unui zbor transatlantic cu 247 animale vii, inclusiv reptile şi şerpi veninoşi. Animalele erau înghesuite într-un geamantan.

Bărbatul de 51 de ani a şocat poliţiştii din aeroport. Aceştia au descoperit cu stupoare, cu ajutorul razelor X, că ceva se mişcă în interiorul bagajelor lui Karel Abelovsky.

Când au deschis geanta cehului, poliţiştii au găsit peste 200 de reptile şi moluşte, printre care nouă specii de şerpi veninoşi, ambalate în pungi de plastic.

Animalele au fost descoperite la controlul cu raze X

Animalele au fost descoperite la controlul cu raze X

Printre animale se aflau, de asemenea, şi mai mulţi boa tineri şi 15 vipere veninoase, inclusiv două exemplare care pot măsura până la 1,5 metri.

Două dintre animale au fost găsite moarte. Aceeaşi soartă o puteau avea şi celelalte, din cauza lipsei de oxigen, dacă geamantanul ar fi fost plasat în zona de marfă a avionului.

Unele dintre animale s-au dovedit a fi extrem de rare şi protejate de convenţia privind comerţul intenaţional cu specii pe cale de dispariţie.

Descoperirea a avut loc în data de 7 decembrie însă doar de curând a ieşit la lumină.

Cercetătorii bănuiesc că în spatele operaţiunii a fost o reţea de traficanţi de specii exotice. Un judecător l-a acuzat pe Abelovsky pentru contrabandă, cehul riscând până la 10 ani de închisoare dacă va fi condamnat.