Browse By

Un austriac ateu are permisiunea de a apărea în poza de permis cu o strecurătoare de paste pe cap

Un austriac ateu are permisiunea de a apărea în poza de permis cu o strecurătoare de paste pe cap

Un austriac ateu are permisiunea de a apărea în poza de permis cu o strecurătoare de paste pe cap

Un bărbat din Austria a câştigat permisiunea de a apărea în poza de pe carnetul său de conducere purtând o strecurătoare de paste pe cap, drept „marcă religioasă” pentru o biserică de atei numită „Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare”.

Niko Alm a aplicat pentru a primi permisul de conducere în urmă cu trei ani, după ce a citit că poate purta un însemn religios în fotografiile oficiale, relatează BBC News.

Alm a spus că a purta strecurătoarea este o cerinţă a religiei sale, pastafarianismul.

Autorităţile austriece i-au permis să facă acest lucru numai după ce bărbatul a obţinut un certificat medical în care se precizează că nu suferă de tulburări psihice.

Ideea i-a venit lui Alm în urmă cu trei ani, gândindu-se să îşi expună un punct de vedere serios într-un mod ironic.

Austriacul a spus că aparţine de Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare, o credinţă” relaxată, ai cărei membri îşi spun pastafarieni. Site-ul bisericii arată că singura dogmă permisă în respectivul lăcaş este „respingerea dogmei”.

Drept reacţie la presiunile existente în şcolile americane pentru ca elevii să înveţe teoria creştină sub forma de „creaţia inteligentă”, membrii bisericii au propus comitetului şcolar din statul Kansas să aprobe predarea pastafarianismului ca versiune la „creaţia inteligentă”.

În acelaşi spirit, Alm a cerut permisiunea să poarte strecurătoarea pe cap în poza de permis, reacţionând la recunoaşterea însemnelor confesionale în pozele oficiale de către statul austriac.

Următorul pas pentru Alm este să ceară autorităţilor austriece recunoaşterea pastafarianismului ca religie oficială.

Este intersantă coincidență cu religia mormon, de care face mișto și South Park în  episodul extrem de comic All About Mormons (Totul despre Mormoni) – ORIGINAL AIR DATE: 11.19.2003

Atunci când o super frumoasă familie de Mormoni se mută în South Park, primul instinct natural al băieților este de a face mișto cât de mult posibil de noul puști din oraș. Dar când Stan şi tatăl său devin intrigați de fericirea copleşitoare a familiei Harrison şi povestea lui Joseph Smith, familia Marsh decide să se convertească la mormoni.  Cu toate acestea, conversia nu are loc.

 South Park în episodul extrem de comic All About Mormons (Totul despre Mormoni)

South Park în episodul extrem de comic All About Mormons (Totul despre Mormoni)

 • Titus

  Imi traduceti si mie in limba noastra frazele astea?

  „Dar când Stan şi tatăl său devin intrigati de fericire copleşitoare a familiei Harrison şi povestea lui Joseph Smith, familia Marsh decide să se convertească la mormoni. Cu toate acestea, conversie nu are loc”.

  Vorbiti ca niste pachistanezi abia sositi in Romania….

  T.

  • oglindadevest

   Mulțumim pentru observație.