Browse By

Trei proiecte din România la concursul internațional IT&C Imagine Cup 2011

M.N.A.concursul internațional IT&C Imagine Cup 2011

sigla concursului internațional IT&C Imagine Cup 2011

http://imaginecup.com/

Imagine Cup este cea mai mare competiţie de tehnologie adresată studenţilor din întreaga lume, susţinută de Microsoft, alcătuită din mai multe categorii. Cea mai mare dintre toate este categoria Software Design, cu câte o echipă reprezentantă din toate ţările participante în cadrul competiţiei, număr într-o continuă creştere.

În cadrul acestei categorii, premiile la nivel mondial încep de la 5.000 de dolari (locul III), continuă cu 10.000 de dolari (locul II) şi urcă până la 25.000 de dolari (locul I), însă cel mai important câştig este cupa propriu-zisă. Competiţiile următoarelor categorii se desfăşoară în mare parte pe internet, ajungând la finala mondială doar cei mai buni dintre cei mai buni. Embedded Development este a doua ca importanţă, după cea de Software Design.

Concursul se bazează pe vânzarea unui proiect, cu diferenţa că e gândit de către studenţi şi nu de o firmă cu puterea şi finanţarea necesară realizării lui.

Tema Imagine Cup „Imagine a world where technology helps solve the toughest problems” (Imaginează-ţi o lume în care tehnologia ajută la rezolvarea celor mai grele probleme”) se bazează pe rezolvarea problemelor lumii. Ajutaţi de Microsoft, prin tehnologii cu un preţ nu tocmai ieftin, studenţii deţin puterea imaginaţiei.

România - Endeavour_Design - Iaşi, SIMPLEX - Cluj şi M.N.A. - Bucureşti

România - Endeavour_Design - Iaşi, SIMPLEX - Cluj şi M.N.A. - Bucureşti

Cele trei echipe din România calificate anul acesta sunt:

,

şi

    Voteză echipa Endeavour_Design – IaşiSIMPLEX – Cluj și cu facebook sau twitter, nu trebuie să îți deschizi un cont pentru a putea vota, ajută România să câștige.

    Pentru finala IT Challenge (unde Valy Greavu e unul dintre judecători) România va fi reprezentată de Ionuţ Sinescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

    Mai multe detalii despre echipele finaliste găsiţi aici. Felicitări şi multă baftă tuturor!

    Află mai multe despre fiecare proiect în parte: Endeavour_Design – Iaşi , SIMPLEX –  Cluj şi M.N.A. – Bucureşti

    Lista finaliştilor internaționali la Imagine Cup 2011