Browse By

Traian Băsescu după FMI: „Analizăm scăderea numărului de impozite”

Traian Băsescu după FMI: "Analizăm scăderea numărului de impozite"

Traian Băsescu după FMI: "Analizăm scăderea numărului de impozite"

Şeful statului spune că politicienii care s-au grăbit să intre în campanie şi anunţă creşteri de pensii şi salarii, fac un mare rău României.

Fragilele semne de creştere economică nu trebuie ameninţate de populismele politicienilor. Conştient că orice măsură electorală cu caracter social poate constitui un dezastru pentru politica de refacere economică, preşedintele Traian Băsescu a cerut, ieri, politicienilor, „în special celor din arcul guvernamental”, să fie responsabili şi să îşi înfrâneze tentaţia populistă de a promite măriri de pensii şi salarii.

Şeful statului i-a criticat pe politicienii care, deşi „nu au avut curajul să anunţe măcar o măsură de austeritate”, acum se grăbesc să anunţe creşteri de pensii şi salarii. Printre posibilii reprezentanţi ai puterii atinşi de mustrările prezidenţiale este şi Marian Sârbu, preşedintele UNPR, care zilele trecute anunţa o viitoare mărire a salariilor.

Preşedintele a făcut referire şi la faptul că experţii guvernului şi cei ai FMI lucrează la o regândire a sistemului de taxe, în sensul diminuării acestora, una dintre ţintele angajamentelor deja asumate.

„Prioritară rămâne revederea sistemului de taxe şi aici nu vreau să se înţeleagă faptul că am putea să gândim la mărirea taxelor. Urmeaz