Browse By

Top cele mai simpatice oraşe din Europa: locul 2 pentru Bucureşti

La sfârştiul anului 2011, mai exact în luna noiembrie, site-ul francez Slate.fr, a realizat topul celor mai simpatice şi frumoase oraşe ale Europei, oraşe în care merită să trăieşti. Capitala României a fost plasată pe locul 2.

Criteriile de care s-a ţinut cont în realizarea acestui top nu au fost cele legate de politică sau de educaţie, ci de numărul de cartiere pline de viaţă, de preţul unei halbe de bere, de proporţia studenţilor, de calitatea transportului public pe timp de noapte şi chiar de legislaţia cu privire la consumul de canabis.

Oraşul european care s-a încadrat cel mai bine în aceste criterii a fost Lisabona. Pe ultimele două locuri s-au clasat Dublin şi Oslo.

Aşadar, topul francezilor arată astfel:

Topul celor mai simpatice oraşe din Europa

Topul celor mai simpatice oraşe din Europa

Ce înseamnă un oraş „cool”?

Site-ul francez Slate.fr a dat o definiţie proprie acestor tipuri de oraşe. „Oraşul „cool” este unul perfect pentru tineri, plin de viaţă, dar nu la modul festivist, este locul unde să te poţi deplasa uşor, mai ales pe timp de noapte şi unde locuinţele, mâncarea şi alcoolul să fie ieftine”.

Centrul vechi al Bucureştiului

Centrul vechi al Bucureştiului

Se pare că Bucureştiul este un astfel de loc, preferat de turiştii străini. Capitala României a „bătut” oraşe ca Paris, Madrid, Londra, Milano sau Viena.

Conform site-ului, succesul oraşelor de pe primele locuri se bazează pe preţurile foarte accesibile la locuinţe, pe distracţia care nu este foarte scumpă, pe cantitatea de bere pe care o poţi consuma fără a te ruina, pe proporţia studenţilor.

Cele mai plictisitoare oraşe: cele nordice

Deoarece sunt foarte scumpe, oraşele nordice precum Oslo, Copenhaga, Helsinki şi Stockholm, nu sunt prea plăcute. Potrivit site-ului francez, o bere costă la Oslo în jur de 7 euro. În plus, locurile de distracţie sunt relativ puţine iar studenţii sunt în număr mic.

Oslo, cel mai plictisitor şi scump oraş din topul francezilor

Oslo, cel mai plictisitor şi scump oraş din topul francezilor

  • CARMEN

    felicitari bucurestenilor! :)