Browse By

Timar Ioan, Bucătar-șef la Restaurantul Hotelului Clermont din Covasna

Timar Ioan, Bucătar-șef la Restaurantul Hotelului Clermont din Covasna

Timar Ioan, Bucătar-șef la Restaurantul Hotelului Clermont din Covasna

În ciuda criticilor referitoare la lipsa cadrului educațional necesar dezvoltării profesionale a bucătarilor, gastronomia românească are tot mai multe talente cu care se poate mândri. Înzestrați uneori doar cu cunoștințe teoretice, mulți dintre bucătarii generației de azi au învățat partea practică a meseriei pe vase de croazieră sau în bucătăriile restaurantelor de peste hotare.

Există însă și tineri ambițioși care își explorează pasiunea pentru arta culinară la noi în țară, învățând de la alți maeștri bucătari, participând la concursuri de specialitate și muncind în restaurante ale căror proprietari le apreciază talentul și determinarea.

Timar loan este bucătar-șef la restaurantul hotelului Clermont din Covasna și reprezintă unul dintre profilurile profesionale ale tinerelor talente din restaurantele românești. El a impresionat în primăvara acestui an publicul și juriul de la concursul GastroPan 2011 prin platourile culinare deosebite și sculpturile artistice în fructe și legume pe care le-a prezentat.

Chiar dacă nu a reușit să ajungă pe podium, munca și talentul său din această competiție nu au putut fi trecute cu vederea, tânărul bucătar fiind recompensat pentru prestația sa cu un premiu special. lată așadar că performanța în gastronomie nu înseamnă doar perfecțiune, fiind la fel de apreciate pasiunea, ambiția și curajul bucătarilor de a arăta lumii ceea ce pot.