Browse By

Theresa May avertizeză națiunile deconcentrate: nu aveți nici un drept de veto asupra Brexit

Theresa May este stabilit pentru o rundă finală de rigidizare a discuțiilor Brexit cu liderii națiunilor deconcentrate înainte de probabilă declanșarea articolului 50, cu primul ministru de avertizare omologii săi din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pe care le pot avea nici un drept de veto asupra procesului .

Mai este de a vedea ceilalți lideri din Cardiff, luni, la o reuniune a comitetului ministerial comun (CCM), forum pentru solicitarea de la punctele de vedere în jurul Marea Britanie cu privire la procesul de a părăsi Marea Britanie.

În timp ce primii miniștrii din Scoția și Țara Galilor, Nicola Sturgeon și Carwyn Jones, au subliniat faptul că nu pot accepta un Brexit greu fără apartenență sau accesul deplin la piața unică a UE, mai este setat să le spună acest lucru nu va fi posibil.

„Nu vom conveni asupra totul, dar asta nu înseamnă că vom timid departe de conversații necesare și sper că vom avea discuții în continuare constructive”, a spus mai în comentariile publicate înainte de reuniune.

hotărâre judecătorească supremă săptămâna trecută cu privire la necesitatea parlamentarilor de a vota cu privire la declanșarea articolului 50 „au clarificat dincolo de orice îndoială că relațiile cu UE sunt o problemă pentru guvernul Regatului Unit și Marea Britanie Parlament”, a spus mai.

În timp ce elementul principal al hotărârii a fost de a obliga mai pentru a pune procesul articolului 50, care se va declanșa plecarea din UE, ca un proiect de lege în parlament – un element subsidiar al deciziei judecătorului a fost ca guvernele deconcentrate nu au putut opune procesului.

Proiectul de lege ulterioară două clauze pentru a declanșa articolul 50 este în curs de dezbatere în această săptămână și săptămâna viitoare, și este de așteptat să fi fost transmise înainte de CCM reintalneste.

Mai spus pe forum sa întâlnit de trei ori din octombrie anul trecut: „Regatul Unit a votat pentru a părăsi UE, iar guvernul britanic are responsabilitatea de a livra pe acest mandat și pentru a asigura înțelegerea corectă pentru întreaga Marea Britanie.”

Discuțiile se vor implica, de asemenea, secretarul Brexit, David Davis, secretarul comerțului internațional, Liam Fox, și secretarii de stat pentru Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

rate anterioare au făcut puține proces aparent. După prima întâlnire CCM Brexit, în luna octombrie, la Londra, ambele sturionilor și Jones au spus ca au fost profund frustrat de lipsa de informații sau a unui plan aparent din luna mai și slujitorii ei.

Sturionul, vorbind înainte de întâlnirea din Cardiff, a declarat că a apărut mai stabilit pe ignorând dorința Scoției de a rămâne în cadrul pieței unice.

„Este din ce în ce mai clar cu fiecare zi care trece ca guvernul Regatului Unit este determinat să urmeze o Brexit greu și sunt hotărât să fac tot ce pot pentru a proteja Scoția de impactul devastator pe care ar avea”, a spus ea.

„Sper [luni] discuție privind acest lucru va fi semnificativ, dar procesul a fost profund dezamăgitoare până în prezent. Timpul se scurge pentru prim-ministru să demonstreze că ea va susține angajamentul ea a făcut pentru mine la scurt timp după preluarea mandatului că Scoția va fi pe deplin în discuții pentru a dezvolta o abordare convenită pentru Marea Britanie si asculta propunerile alternative pentru Scoția. ”

Jones, care a stabilit săptămâna trecută dintr-o hârtie albă comună pentru perioada post-Brexit Țara Galilor cu liderul Plaid Cymru, Leanne Wood, care solicită, de asemenea, pentru continuarea accesului pe piață unică, a declarat că speră că „discuții deschise și sincere”.

El a spus: „Aștept cu nerăbdare să urez bun venit reprezentanților guvernului din Marea Britanie la Cardiff. In timp ce noi știm că Marea Britanie va părăsi UE noi nu știm încă cum că se va întâmpla sau ce formează relația noastră cu UE va arata ca dincolo de acest punct. ”

Noul lider al Sinn Fein, Michelle O’Neill, participă, de asemenea, discuțiile, în urma prăbușirii administrației descentralizate din Irlanda de Nord.

Ea a spus guvernului mai fost „, care urmărește să impună Brexit împotriva voinței poporului în nord și a oamenilor din Scoția”

O’Neill a spus: „Guvernul conservator s-au stabilit în mod eficient o parte a procesului democratic să urmeze propria lor agendă politică îngustă. Avem nevoie de toți cei care s-au opus la Brexit să stea împreună. „