Browse By

The Boss Baby – șef sau erou în familie?

“Cine-I șeful acasă” este o comedie animată 3D lansată de DreamWorks Animation, producătorii vestitelor animații Shrek, Kung Fu Panda și Madagascar. Filmul este în regia lui Tom Mcgrath, iar vocile personajelor sunt reproduse de Tobey Maguire (actorul principal din Spiderman) – pentru micul Tim; iar “șeful bebeluș” este bine-cunoscutul Alec Baldwin. Îi mai întâlnim pe Jimmy Kimmel și Lisa Kudrow în rolul părinților, Steve Buscemi și Miles Balkshi.

Fie că ești copil sau adult, acest desen te amuză de la primele secvențe, prezentând povestea unei familii obișnuite, în care Tim este micul univers al părinților. Fiecare zi este un prilej de distracție, iar văzută prin ochii și imaginația unui copil de 7 ani, lumea alături de părinți este un loc extraordinar, plin de aventuri și întâmplări cu eroi, animăluțe, ninja și personaje care mai de care.

Totul este minunat, până când își face apariția în familie un nou copilaș. Bebelușii sunt o mare bucurie, însă în primele luni din viață ei acaparează mult din timpul și energia părinților și a celorlalți membrii ai familiei, lucru care mai devreme sau mai târziu, devine epuizant. Dacă există și un alt copil în familie, se poate simții neglijat și dat la o parte, dacă părinții nu îi mai acordă la fel de multă atenție.

Theodore pare să fie un bebeluș neobișnuit și în același timp, o povară pentru frățiorul mai mare, Tim, care îl suspectează de la început că fiind un intrus, un spion venit să-I distrugă copilăria. Acțiunea se întețește atunci când Tim surprinde bebelușul vorbind și chiar susținând o ședința, o întrunire cu alți bebeluși. Încercările sale de a-l demască dau greș, iar de aici începe “lupta”. Încearcă să îl înregistreze pentru a obține dovezi care să-I susțină suspiciunile și pe care să le arate părinților, dar sfârșește prin a fi pedepsit, lucru foarte grav și supărător pentru micuțul Tim, care nu a mai experimentat “pedeapsa” până la venirea Bebelușului “șef”. Văzând că Bebe și-a acaparat părinții și că i-a convins să îl elimine din “ peisaj” pentru trei săptămâni, băiatul este foarte dezamăgit. Micuțul bebeluș surprinde însă prin abordarea să, și hotărăște să-l ducă pe Tim într-o călătorie virtuală care să explice rolul său, dar care, în același timp, îl ajută să își îndeplinească adevăratul scop.

Deși un frățior în familie este un fapt comun, e interesant cum poate să perceapă un copil de 7 ani venirea pe lume și primirea în familie a unui nou membru.

Cu război și muncă în echipă, Tim și Theodore reușesc să treacă printr-o aventură de neimaginat, cu multe peripeții. Alături de micul bebeluș, Tim află răspunsul la o întrebare controversată – de unde vin bebelușii, dar mai important, învață că viață cu un frățior nu va mai fi niciodată la fel.

Pe lângă scenele pline de umor, filmul animat poate fi o lecție de viață despre ce înseamnă să împarți și să ai o familie.

Dacă bebe își duce la bun sfârșit misiunea “de șef” și dac vrei să vezi prin ce aventuri nebunești trec cei doi copii, te invităm să urmărești acest film de animație pentru întreagă familie, din martie, în cinematografe.

Poți să vizionezi aici trailerul în limbă română cu The Boss Baby: Cine-i Șef Acasă.

Dacă ți-a plăcut acest articol atunci poți vedea aici o listă întreagă cu și mai multe filme pentru copii.