Browse By

Tesla alimentează o întreagă insulă cu energie solară pentru a scoate în evidență puterea produselor sale

Tesla a finalizat achiziționarea SolarCity cu 2.6 miliarde $ în această săptămână, și, pentru a sărbători, compania a anuntat un proiect major de energie solară: cabluri la întreaga insula Ta’u din Samoa americană. Anterior, insula a fugit pe generatoare diesel, dar pe parcursul anului trecut Tesla a instalat o microgrid de panouri solare și baterii, care va furniza „de aproape 100 la suta” din necesarul de energie pentru Ta’u a 600 de rezidenți.

Proiectul se pare intenționat să-și arate beneficiile potențiale ale achiziției SolarCity, cu microgrid Ta’u lui format din 5,328 panouri solare de la SolarCity si Tesla, impreuna cu 60 de baterii Tesla Powerpacks pentru depozitare. Dar, cumpararea SolarCity rămâne o mișcare riscantă pentru Tesla, cu achiziționarea, inclusiv miliarde de dolari datorii pentru o companie care este departe de a fi profitabil (SolarCity cheltuiește $ 6, pentru fiecare 1 $ face în vânzări). Cu toate acestea, CEO-ul Tesla Elon Musk descrie achiziția ca fiind „Blindingly evident” – un pas necesar în așa-numitul „Master Plan” său de a integra generarea de energie curată și de depozitare.

Proiectul din Ta’u prezinta avantajul acestei. Acesta a fost finantat de catre autoritatile americane din Samoa și SUA (inclusiv Departamentul de Interne), iar Tesla spune că va compensa utilizarea insulei de mai mult de 109.500 de litri de motorină pe an, precum și cheltuielile de transport maritim combustibilul în. (Asta e Cantitatea de combustibil utilizat de un generator, insula are trei dintre acestea, în cazul în care unul pauze, dar cele mai multe ori doar unul este în uz) „Factoringul în costul escaladarea de combustibil, precum și transportului acestor cantități de masă pe insulă mică. , impactul financiar este substanțial „, a declarat Tesla într-un post pe blog.

Microgrid va permite insulei să rămână complet alimentat timp de trei zile fără lumină solară, iar capacitatea sa va reîncărca complet în șapte ore. afacerile locale, împreună cu serviciile esențiale, cum ar fi cele de spital, poliția și stații de incendiu, se va folosi toată puterea solară „Acest proiect va ajuta la reduce amprenta de carbon a lumii,” rezident locale Keith Ahsoon a declarat într-un post pe blog Tesla. „Condiții de viață pe o insulă, vă confruntați cu încălzirea globală la prima mână. Eroziuni Beach și alte modificări notabile sunt o parte a vieții de aici. Este o problemă serioasă, iar acest proiect se va stabili, sperăm, un bun exemplu pentru toți ceilalți să urmeze.”