Browse By

Târg de Crăciun la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” Arad

Continuând tradiţia, elevii şi profesorii de la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” au organizat săptămâna aceasta activităţi dedicate sărbătorii Crăciunului.

Ultima săptămână de şcoală, la Generală „Aurel Vlaicu” este dedicată unui program intitulat „Crăciunul – Sărbătoarea inimii noastre”, când se organizează acţiuni de voluntariat în scopuri umanitare.

Târg caritabil

Astfel, elevii îndrumaţi de învăţători, de profesori şi de părinţi, au participat la un târg pe holurile şcolii. Aceştia au confecţionat felicitări şi ornamente cu tematică de Crăciun şi au gătit prăjiturele pe care le-au pus în vânzare. Banii câştigaţi din vânzări vor fi donaţi celor cu posibilităţi reduse.

„Noi am făcut felicitări, împreună cu doamna învăţătoare, Carmen Crişan. Acum le vindem pentru a strânge bani pentru copiii săraci. Urmează Crăciunul şi vrem ca Moş Crăciun să ajungă şi la copiii săraci”, ne-a spus Vanesa Novac şi Bianca Foghiş, eleve în clasa a III-a A.

Principala atracţie a târgului a fost standul care oferea frigărui din fructe glazurate cu ciocolată. „Fântâna de ciocolată are un mare succes aici. Preţul este foarte mic (doar doi lei) iar vânzarea merge bine. Banii obţinuţi vor fi donaţi elevilor de la Şcoala Generală Nr. 3, elevi care merg la şcoală cu papucii rupţi. Din fericire, am o clasă cu părinţi inimoşi, care şi-au dat interesul”, susţine învăţătoarea clasei a II-a C, doamna Rodica Cozlac.

Musafiri colindători

Miercuri elevii şcolii „Aurel Vlaicu” au avut musafiri de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara. Clasa a II-a şi clasa a III-a de la secţia germană au colindat împreună cu doamna învăţătoare Mihaela Gherasim. Gazdă le-a fost clasa a IV-a G care li s-au alăturat la colindat, spre bucuria învăţătoarei Diana Păun.

Prăjituri vândute în scop caritabil

Săptămâna activităţilor de Crăciun

Activităţile nu se termină în această zi, toată săptămâna fiind dedicată Crăciunului. Va urma Caravana Colindelor, în cadrul căreia elevii se colindă unii pe alţi. Vineri, în ultima zi de şcoală, corul şcolii „Aurel Vlaicu” va colinda profesorii şi învăţătorii.

Conducerea şcolii este extrem de încântată de implicarea copiilor în astfel de activităţi. „Se crează o legătură importantă între copii dar şi între familie, deoarece părinţii s-au implicat direct în aceste activităţi. Profităm de aceste acţiuni pentru a intra cu adevărat în spiritul Crăciunului, pentru că elevii vor avea parte de un mare câştig moral”, a declarat Petruşca Tămăşan, directoarea Şcolii Generale „Aurel Vlaicu” Arad.