Browse By

Tabletă nouă Toshiba are un preţ mai mic decât Apple iPad2

toshiba-thrive-tabletaToshiba loveşte Apple prin preţuri mici la noua sa tabletă. „Thrive” va fi în magazinele americane începând cu 10 iulie.

Producătorul japonez Toshiba joacă dur pe piaţa de tablete. Noul său model, „Thrive”, poziţionat pe segmentul de entry level costă numai 429 de dolari sau 262 de lire sterline ceea este sub nivelul celui mai ieftin model Apple iPad2care ajunge la 499 de dolari sau 305 lire sterline, informează BBC. Tableta Toshiba, dotată cu abilităţi wi-fi şi creată special pentru utilizatorii care folosesc astfel de device-uri acasă, va putea fi achiziţionată de pe piaţa americană începând cu 10 iulie.

Aglomeraţie pe piaţă

Succesul de care s-a bucurat Apple iPad i-a determinat pe mulţi producători de profil să intre pe acest segment. Samsung a lansat Galaxy iar Sony a anunţat deja doi noi modele. Niciunul din aceşti jucători nu a reuşit să „rupă”semnificativ din cota de piaţă a Apple. Se pare că acest lucru îl încearcă acum Toshiba venind cu produse similare la preţuri mai mici. „Sunt mulţi oameni care nu vor să cumpere produse Apple. Aici este piaţa noastră“a declarat Jeff Barney, reprezentat al Toshiba America.

Apple pierde din cotă

Până în septembrie 2010, Apple iPad deţinea 95% din piaţa tabletelor, potrivit unui studiu al Strategz Analztics, citat de BBC. La finele lui 2010, cota Apple scăzuse la 75%, ca urmare a lansării unor tablete bazate pe sistemul Android. Totodată, produsele Apple mai sunt ameninţate şi de alte platforme precum Microsoft’s Windows 7 sau WebOS de la HP.