Browse By

T. Băsescu: din 2007 încoace … funcția de președinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilință a vieții mele

Presedintele la Raport Dupa 20 de ani ProT

În prima zi în care am plecat de la Cotroceni plec din viața politică. Mi-a ajuns, este… a fost din 2007 încoace a fost cea mai umilitoare perioadă din viața mea. Jignit de dimineața și până seara de tot soiul de oameni pe televiziuni, prin adunări publice,. Funcția de președinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilință a vieții mele.

Am fost un om demn care n-a fost jignit, am fost un bun meseriaș, un om care și-a făcut meseria cu plăcere și cu demnitate. Iar ce s-a întâmplat din 2007 încoace… jignirile de dimineață și până seara n-au făcut decât să mă umilească. Am compensat totul cu ceea ce se numește misiunea funcției. Doamne ferește… nu misiune divină… spun misiunea funcției. Un președinte trebuie să înghită. (scurt comentariu, dacă așa stau lucrurile a înghițit să candideze din nou în 2009, ce concluzie să tragem de aici că Vladimir Putin e și mai și fiind acum la cel de-al treilea mandat la președinția Rusiei)

Dar trebuie să vă spun că totul are o limită.

Claudiu Pândaru: V-ați gândit vreodată să renunțați?

T.B.: Președinții nu pot să abdice (un scurt comentariu, ar fi fost cu adevărat ironic mai ales T.B. criticându-l pe fostul rege al României pentru că a abdicat dar totuși foarte recent președintele Germaniei a demisionat în urma diverselor scandaluri de corupție)

declarația integrală, din respectivul moment, făcută de președintele României, Traian Băsescu, în emisiunea, în direct,  După 20 de ani cu titlul Președintele la Raport, de la Pro TV, la Palatul Cotroceni, înainte de aceste cuvinte a menționat spre gazdele emisiunii:

– Haideți să vă spun ceva, ce vă rog să țineți deoparte în arhiva dumneavoastră.

– Niciodată, în prima…

Personal, ceva mă face să cred că nu va mai trece pe la Pro TV pentru interviuri…

Video pentru acel moment

Video integral