Browse By

Sunt sprijiniţi cetăţenii care apelează la credite bancare

Senatorul arădean Constantin Traian Igaş

Senatorul arădean Constantin Traian Igaş - Lider PD-L

Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care vine în ajutorul unei mari părţi a cetăţenilor României. În baza acestui proiect, consumatorul are dreptul să se retragă din contract fără a invoca motive într-un termen care a fost fixat la 14 zile calendaristice. Senatorul arădean Constantin Traian Igaş consideră că această ordonanţă aduce beneficii oricărui cetăţean care încheie cu o bancă un contract de credit, deoarece, după publicarea actului normativ, va avea posibilitatea ca în 14 zile după încheierea contractului să se retragă din contract fără a invoca motive. „În cazul în care a găsit o formulă mai atractivă şi mai avantoasă, cetăţeanul va putea să opteze pentru cea din urmă”, explică senatorul democrat-liberal Traian Igaş.
În momentul de faţă, acest comision de rambursare anticipată a creditului variază între 4% şi 5% iar ordonanţa îl va situa undeva la maxim 1%. În acest fel, ne aliniem unei directive a Comisiei Europene, însă actul normativ românesc extinde măsurile la toate categoriile de credite, fie ele de consum, de leasing sau ipotecare, anunţă senatorul.
„După cum bine ştim, foarte mulţi români au apelat la un credit pentru a-şi îmbunătăţi viaţa”, declară senatorul Igaş Traian. „Astăzi, Guvernul vine în sprijinul acestora cu o măsură mai mult decât necesară şi foarte bine venită pentru noi toţi, cei care am apelat la un astfel de credit”, înceie parlamentarul democrat liberal Traian Igaş.