Browse By

Străinii din Spania: românii

Potrivit unei cercetări realizate de Institutul spaniol de Statistică, cei mai numeroşi străini aflaţi în Spania sunt români. Numărul acestora se apropie de 900.000, adică aproximativ 16% din cetăţenilor străini stabiliţi în Spania.

Românii sunt cei mai numeroşi străini din Spania

Românii sunt cei mai numeroşi străini din Spania

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că tot mai mulţi români pleacă în ţări ca Spania, Franţa ori Grecia pentru un trai mai bun. Munca depusă acolo este grea, oamenii trăiesc luni întregi departe de familie însă pentru ei e tot mai bine decât în România.

La 1 ianuarie 2012, Spania înregistra o populaţie de 47.212.990 de locuitori. Dintre aceştia, 12,1% au fost cetăţeni străini.

Anul trecut, un număr de 865.707 de români erau stabiliţi în Spania. Cifra a crescut, în anul 2012, cu 30.263. Conform studiului, această creştere este cea mai mare înregistrată de o minoritate naţională în anul precedent.

Culegători de portocale în Spania

Culegători de portocale în Spania

După români, a doua cea mai numeroasă comunitate de străini din Spania este cea a marocanilor (783.137 mai exact).

La mare distanţă de români şi marocani se află comunitatea de britanici, în număr de 397.535.

Numărul de cetăţeni români din Spania creşte pentru că, în timp, oamenii stabiliţi acolo îşi aduc familiile alături de ei. Aceasta pare a fi singura soluţie, de a pleca definitiv dintr-o ţară în care se găseşte greu un loc de muncă.