Browse By

Stephen Hawking: Oamenii nu vor supraviețui încă 1000 de ani pe Pământ

Cel mai celebru fizician și cosmolog din lume a emis un apel pentru oameni să „continue să meargă în spațiu pentru viitorul omenirii.”

„Nu cred că vom supraviețui încă 1000 de ani, fără a scăpa dincolo de planeta noastră fragilă”, Stephen Hawking a spus oferind în același timp o prelegere despre univers și originile oamenilor la societatea de dezbateri la Oxford Union, luni, potrivit ziarului britanic The Independent.

În ciuda avertizării cumplite, Hawking, de asemenea, a încercat să sune o notă de speranță cu privire la viitorul realizărilor umane.

„Amintiți-vă să se uite la stele și nu la picioarele tale”, a spus Hawking, potrivit The Independent. „Încearcă să facă sens de ceea ce vezi, e de mirare despre ceea ce face ca universul există. Fii curios. Cu toate acestea viața dificilă ar putea părea, există întotdeauna ceva ce se poate face și de a reuși la. Conteaza ca nu dau doar în sus. ”

In ultimele luni, Hawking a folosit statura lui în științele pentru a face declaratii ample despre dileme morale și politice spinoase cu care se confruntă societățile moderne.

Intr-un eseu publicat în The Guardian, în iulie, Hawking a susținut că, pentru om, pentru a supraviețui masive provocări, serioase înainte – schimbările climatice, producția de alimente suprasolicitată, și suprapopularea, pentru a numi doar câteva – au nevoie pentru a rezista individualismului și izolaționismul că au alimentat mișcări politice, cum ar fi Brexit.

„Va trebui să se adapteze, regândim, reorienta și schimba unele dintre ipotezele noastre fundamentale cu privire la ceea ce noi înțelegem prin bogăția, de posesiuni, de a mea și a ta. La fel ca si copiii, va trebui să învețe să împartă „, a scris el.

„Dacă nu vom reuși atunci forțele care au contribuit la Brexit, invidia și izolaționismul nu doar in Marea Britanie, ci în întreaga lume, care de primăvară de a nu împărtăși, de culturi conduse de o definiție îngustă a bogăției și un eșec să-l împartă mai echitabil, ambele în cadrul națiunilor și dincolo de granițele naționale, se va consolida. În cazul în care s-ar întâmpla, nu aș fi optimist cu privire la perspectivele pe termen lung pentru specia noastră. „