Browse By

Steaua – Maccabi Haifa – Scor 4-2 – rezultat final

Steaua - Maccabi Haifa - Scor - rezultat final

Steaua - Maccabi Haifa - Scor - rezultat final

Jucătorii Stelei au învins cu 4-2 pe Maccabi Haifa şi s-au apropiat la doar un singur punct de israelieni în clasamentul grupei

Steaua a început perfect iar după numai 20 de minute conducea deja cu 2-0 pe Maccabi Haifa. Tatu, cu o lovitură de cap din 8 metri, şi Florin Costea, cu un şut superb de la marginea careului, au adus-o pe Steaua în avantaj. Dar israelienii nu s-au speriat şi au revenit imediat pe tabelă. Meshumar şi Katan au reuşit să marcheze şi au stabilit scorul pauzei, 2-2.

Imediat după pauză, Steaua s-a văzut cu un om mai puţin, după ce Florin Costea a fost eliminat pentru un fault stupid. Dar steliști nu au căzut, ci dimpotrivă. Tănase i-a readus în avantaj după ce a marcat cu capul din apropiere şi tot el a făcut 4-2 cu un şut în forţă de la 28 de metri. Fotbalul s-a îmbunătățit considerabil față de meciul trecut cu aceeași echipă unde a fost învinsă cu 5 – 0.

Au marcat: Tatu (12), Fl. Costea (27), Tănase (64, 84) / Meshumar (36), Katan (40)

Echipe de start:
STEAUA: Stanca – Martinovici, Alves, Gardoş, Latovlevici – Tatu, Bourceanu, Brandan, Tănase – M. Costea, F. Costea
Rezerve: Tătăruşanu, Lupu, Mustaţă, Roşu, Rusescu, Năstăsie, Nikolici

MACCABI: Davidovitch – Falach, Buljat, Twatha, Meshumar, Yahaya, Boccoli, Vered, Golasa, Amasha, Katan
Rezerve: Saranov, Dgani, T. Cohen, Yampolsky, Dvalishvili, Turgeman, Azriel

Clasament Grupa J
1. Schalke 4m 8-1 8p
2. Maccabi 4m 9-7 6p
3. Steaua 4m 5-8 5p
4. AEK Larnaca 4m 1-7 2p

Transcriptul meciului

Min. 90 – Final de meci.

Min. 87 – Steaua ţine bine de minge. Maccabi nu s-a predat încă.

Min. 84 – GOOOL STEAUA! Show Tănase! „Dodel” a înscris din nou, de această dată printr-un şut superb de la 25 de metri. Steliştii nu mai pot scăpa victoria dacă au memoria destul de lungă cât să îşi amintească ce s-a întâmplat în prima repriză.

Min. 80 – Meshumar trimite puţin peste poarta lui Stanca. Tănase trage şi el fără speranţe, de la 30 de metri, însă portarul oaspeţilor reţine.

Min. 78 – Maccabi forţează, însă Steaua rezistă. Ilie Stan se agită în tribună. Românii joacă în continuare fără vreun plan, însă se pare că nici israelienii nu au unul pentru această situaţie. Se joacă orbeşte. Se luptă pe „Naţional Arena”.

Min. 75 – Golasa îi dă emoţii lui Stanca, însă portarul român reţine. Israelienii nu sunt mulţumiţi deloc cu scorul de pe tabelă.

Min. 70 – Fanii stelişti fac o atmosferă incendiară în tribune. În teren, Steaua zburdă, însă Maccabi rămâne o echipă periculoasă pe contraatac.

Min. 68 – Tănase mai ratează o ocazie. Ilie Stan, antrenorul Stelei e şi el eliminat, pentru că l-a ameninţat pe arbitrul asistent.

Min. 64 – GOOOL STEAUA! Senzaţional! Cristi Tănase înscrie cu capul, după o fază nebună, plecată din piciorul lui Brandan, trecută prin capul lui Martinovici şi piciorul lui Nikolici, iar după ce a lovit de două ori bara a ajuns în plasă.

Min. 62 – Florin Costea e eliminat! Atacantul Stelei a luat un cartonaş roşu după o intervenţie brutală.

Min. 59 – Trage Amasha, reţine Stanca. A fost prima zvâcnire a omului care a dat două goluri în partida din urmă cu două săptămâni.

Min. 57 – Se joacă haotic, mai ales în momentele în care Steaua are posesia. Oamenii lui Ilie Stan nu au o minte limpede la mijlocul terenului, unde Cristi Tănase se preface că este coordonator.

Min. 53 – Maccabi pare echipa mai inteligentă. Formaţia israeliană atacă fulgerător, în haite de câte cinci oameni, în timp ce Steaua construieşte greoi şi epuizant.

Min. 49 – Steaua începe în ofensivă repriza a doua, însă israelienii blochează culoarele spre propria poartă.

Min. 46 – A început partea secundă a meciului.

Min. 45 – Pauză pe „Naţional Arena”. După o primă repriză halucinantă, Steaua şi Maccabi sunt la egalitate, scor 2-2.

Min. 44 – Rusescu şutează în forţă, Davidovitch respinge slab, însă acelaşi Rusescu trage peste poartă.

Min. 40 – GOL MACCABI! Incredibil! Yaniv Katan, excelentul căpitan al formaţiei Maccabi, îl învinge pe Stanca cu un şut superb de la 20 de metri. Scorul e 2-2!

Min. 38 – Steaua pare să se fi relaxat, iar israelienii stau la pândă. Maccabi atacă şi controlează lupta la centrul terenului.

Min. 36 – GOL MACCABI! Meshumar reduce din handicap printr-un şut la firul ierbii, de la marginea careului. Mijlocaşul israelian era nemarcat şi l-a executat pe Stanca.

Min. 30 – Schimbare şi la Maccabi. A ieşit Vered. Israelienii încearcă să se apropie de poarte Stelei, însă românii se apără exact.

Min. 27 – GOOOL STEAUA! Florin Costea înscrie cu un şut superb, la colţul lung, pe lângă portarul israelienilor, iar Steaua se apropie şi mai mult de prima victorie în Grupa J a Ligii Europa.

Min. 26 – Încă o schimbare forţată la Steaua. Tatu, autorul golului, a fost înlocuit de Nikolici.

Min. 24 – Israelienii joacă tacticos, fără să pună prea multă presiune sau să grăbească faza ofensivă. Ocaziile au dispărut de pe „Naţional Arena”.

Min. 20 – Mihai Costea îşi reglează şutul. Până acum, atacantul Stelei a tras aiurea.

Min. 17 – Stanca reţine un şut al lui Vered, care a combinat cu periculosul Amasha.

Min. 15 – „Roş-albaştrii” sunt pe val, însă Maccabi rămâne periculoasă. Se joacă frumos, pe contre.

Min. 12 – GOOOL STEAUA! Brazilianul Tatu deschide scorul printr-o lovitură perfectă de cap, după o centrare, din corner, a lui Pablo Brandan.

Min. 10 – Maccabi a echilibrat jocul şi a încercat chiar să ameninţe poarta Stelei, prin Katav, însă fără prea mult succes.

Min. 7 – Mihai Costea a şutat spre poarta israeliană, însă un fundaş s-a opus şi a fost aproape de a înscrie în propria poartă.

Min. 5 – Nicio şansă de gol importantă până în acest moment. Fanii stelişti au afişat mai multe bannere cu mesaje pro-Martinovici.

Min. 3 – Start cum nu se putea mai prost pentru Steaua. Florin Gardoş s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Raul Rusescu.

Min. 1 – A început meciul de pe „Naţional Arena”. 40.000 de fani stelişti sunt prezenţi la meci.