Browse By

Sportul contra droguri

Campania "Sportul contra droguri" - afișul de promovare

Campania „Sportul contra droguri” are scopul de a promova sănătatea fizică prin activități sportive, pentru a preveni și combate consumul de droguri. Evenimentul are loc pe data de 7 aprilie 2013, între orele 13:00 și 14:00, când se încurajează sportul (mișcarea activă) prin îndemnul: Fă sport și arată că-ți pasă de sănătatea ta și a celor din jur.

Această campanie a fost inițiată de Asociația de Luptă Antidrog AMA cu sprijinul Ministerul Educației Naționale, Agenția Națională Antidrog și Ministerul Tineretului și Sportului. Această acțiune necesită de asemenea și implicarea societății civile. Parteneri: Radio ZU, Digi 24 HD, Jurnal Antidrog, Expres News, Oglinda de Vest cât și alte site-uri din mass-media și mediul online.

SPORTUL CONTRA DROGURI | Veniți alături de noi!

JUSTIFICARE:

 • România se confruntă cu acest fenomen al consumului de droguri, care în ultimii 5 ani a cunoscut o creștere alarmantă în rândul elevilor de liceu și a celor din învățământul universitar.
 • Dat fiind, că anii de școală reprezintă o perioadă de formare în dezvoltarea a tinerilor, școala constituie un cadru eficient pentru dezvoltarea sănătății, cultivarea stimei de sine, a aptitudinilor vitale ( eficiența luării deciziilor, înțelegerea și exprimarea emoțiilor, reflectare critică, adaptare la constrângeri, etc.) și corectarea comportamentelor deviate.
 • Activitățile din cadrul programelor de prevenire au un impact important asupra sănătății și calității vieții tinerilor. Acestea permit intervenții eficiente în ceea ce privește limitarea și evitarea unor probleme de sănătate cu care se confruntă tinerii ( consumul de droguri, contracepție, educație sexuală, etc.)
 • Sportul reprezintă oportunitatea pentru copii de a face mișcare într-un cadru colectiv, oferind oportunități naturale și amuzante de a face exerciții fizice în mod regulat.

SCOP:

– Promovarea sportului ca alternativă pentru sănătatea fizică și psihică a tinerilor.

– Realizarea unui RECORD Național ca număr de participanți la această manifestare;

– Demararea unei campanii la nivel național pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului, reabilitării și reinserției unui număr de consumatori, în clinici de specialitate din țară.

OBIECTIVE:

– Atragerea tinerilor și promovarea practicării diferitelor discipline sportive ca alternativă a educării tinerilor pentru a evita consumul de droguri; – Tratarea și reinserția unui număr de cel puțin 30 de persoane consumatoare de droguri;

– Conștientizarea importanței unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică și psihică;

– Dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor favorabile sănătății prin metode de promovare a sănătății și educației pentru sănătate;

– Implicarea societății civile (asociații, fundații) ca partener în derularea programelor specifice informării și prevenirii consumului de droguri.

Spotul publicitar de 30 de secunde

Alexandru Ursu, director de comunicare al Asociației de Luptă Antidrog AMA.

Alexandru Ursu, director de comunicare al Asociației de Luptă Antidrog AMA.

Prezentarea manifestării

Manifestarea constă în practicarea de activități sportive și se organizează într-o singură zi, 07 Aprilie 2013 ( Ziua Mondiala a Sănătății ), între orele 13-15 în toate orașele țării, comune, sate, în locațiile stabilite de conducerile unităților școlare și cele ale cluburilor sportive, ne-a declarat Alexandru Ursu, director de comunicare al Asociației de Luptă Antidrog AMA.

Activitățile sportive vor fi liber alese, acestea făcându-se în funcție de numărul de participanți și locațiile de desfășurare stabilite de conducerile unităților de învățământ sau cluburile sportive (incinta școlilor, săli de sport, parcuri etc).

 • Participarea la acest eveniment este voluntară și nu obligă pe nimeni care nu dorește să ia parte la acest proiect-campanie.
 • Participarea poate fi individuală sau pe echipe;
 • Participanții sau echipele participante la eveniment sunt invitate doar pe baza unei invitații lansată de Organizatori și transmisă Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport.
 • Inspectoratele Școlare Județene și Direcțiile Județene de Tineret și Sport, vor trimite invitația către toate conducerile unităților școlare de învățământ din județ și cluburilor sportive.
 • Înscrierile participanților vor fi făcute de către profesori completând Tabelul A1 și transmise conducerii unității de învățământ, care la rândul său le v-a transmite prin e-mail către ISJ și Biroul de Organizare, la adresa de e-mail: [email protected];
 • Organizatorii vor asigura transparența întregului proces de înscriere;

Pentru a da o notă de unicitate manifestării, proiectul a fost gândit la nivel național și ca o “provocare” pentru a strânge un număr cât mai mare de participanți, număr pe care il vom putea nota ca Record Național și vom solicita înscrierea lui în Guiness Book World Recordes.

Fiind pentru prima dată în România organizată o astfel de manifestare, pe această temă, cu implicarea comună a multor Instituții de Stat și Federații Sportive, ea poate fi considerată și ca o competiție la nivel național între județe după numărul de participanți;

Județul cu cel mai mare număr de participanți raportat la numărul de elevi din județul respectiv, unitatea de învățământ cu cel mai mare număr de elevi participanți

Veniți alături de noi! este sloganul campaniei "Sportul contra droguri"

Veniți alături de noi! este sloganul campaniei "Sportul contra droguri"

Premii și diplome

Diplomele de premii eliberate vor avea număr de înregistrare dat de organizatori și vor fi înaintate Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport cu tabel justificativ.

Premierea

 1. a. Diplome de Excelenta pentru Organizare

Unitatea de învățământ cu cel mai mare număr de participanți din fiecare județ – Locul I, II și III

Inspectoratul Școlar Județean cu cel mai mare număr de elevi participanți, raportat la numărul de elevi din județ – Locul I, II și III

b. Diplome de participare – AUR

se vor premia unitățile de învățământ sau cluburile sportive care participă cu un număr mai mare de 150 de tineri.

c. Diplome de participare – ARGINT

– se vor premia unitățile de învățământ sau cluburile sportive care participă cu un număr mai mare de 100 de elevi.

d. Diploma de participare – BRONZ

se vor premia unitățile de învățământ sau cluburile sportive care participă cu un număr mai mare de 50 de elevi.

Campania "Sportul contra droguri" - copertă de facebook

Campania "Sportul contra droguri" - copertă de facebook

Evaluarea

Evaluarea și monitorizarea se realizează de către conducerile unităților de învățământ sau cluburile sportive. Pentru o evaluare corectă și premiere pe merit, sunt de preferat să fie trimise poze din timpul evenimentului (minim 10 poze) și o poză de grup la final, pe adresa [email protected] tel: 0769 682 564, 0755 500 098

În termen de o săptămână de la finalizarea manifestării, se așteaptă transmiterea pe e-mail a materialelor din țară pentru a centraliza și stabili premiile.