Browse By

Spărgătorul de nuci de Teatrul Rus de Operă și Balet Odessa

Spărgătorul de nuci de Teatrul Rus de Operă și Balet Odessa este un spectacol fabulos pe care merită să îl vezi, duminică, 22 ianuarie 2012, ora 19:00, la Sala Palatului din Bucureşti poți pătrunde în universul misterios creat de balerinii Teatrului Rus de Operă și Balet Odessa într-un spectacol eclatant, sub direcția artistului emerit al Rusiei, Vladimir Troschenko.

Spărgătorul de nuci de Teatrul Rus de Operă și Balet Odessa

Spărgătorul de nuci de Teatrul Rus de Operă și Balet Odessa

Cufundaţi în reveria unui balet mirific, veţi trăi aievea visul Clarei, un moment inedit, care va transforma baletul “Spărgătorul de nuci” într-un spectacol total, cu participarea extraodinară a sopranei Leontina Văduva. Clara o visează cântând pe soprana internaţională Leontina Văduva, împreună cu pianistul său privilegiat, Masakatsu Nakano. Visul Clarei va aduce, astfel, un plus de strălucire baletului “Spărgătorul de nuci”.

Spărgătorul de nuci” este unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet pentru toate vârstele. Fantezia din basmul lui Hoffmann, frumuseţea compoziţiei lui Ceaikovski, coregrafia feerică a lui M. Petipa aduc an de an bucurie publicului în perioada sărbătorilor de iarnă. Baletul “Spărgătorul de nuci” exprimă cel mai bine fabuloasa lume a copiilor şi visele în care orice este posibil.

Cu vocea sa extraordinară, Leontina Văduva a dat viaţă marilor eroine ale operei; cântă pe cele mai prestigioase scene ale lumii:

  • Covent Garden Londra, Scala Milano, Staatsoper Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris;
  • a cântat alături de Roberto Alagna, Placido Domingo sau Neil Shicoff;

a primit numeroase distincţii,

  • între care Premiul întâi pentru voce la Toulouse,
  • Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună interpretare într-o operă,
  • premiul Royal Philharmonic Society,
  • este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, distincţie acordată de statul francez,
  • iar statul român i-a acordat distincţia de Mare Ofiţer al Ordinului Muzicii şi Culturii.

Pianistul care o acompaniază pe soprana Leontina Văduva este Masakatsu Nakano, un solist cu o carieră impresionantă pe toate scenele lumii.

Preţul unui bilet, în funcţie de categorie, este de 100, 80 sau 50 de lei.