Browse By

Spania Campioana Mondială Fotbal 2010 Rezultat cu scorul de 1 la 0 în prelungiri

Spania Campioana Mondială la Fotbal 2010 Rezultat cu scorul de 1 la 0 în prelungiri

Spania Campioana Mondială la Fotbal 2010 Rezultat cu scorul de 1 la 0 în prelungiri

Spania Campioana Mondială la Fotbal 2010 Rezultat cu scorul de 1 la 0 în prelungiri

Echipa naţională de fotbal a Spaniei

Echipa naţională de fotbal a Spaniei

Echipa naţională de fotbal a Spaniei reprezintă Spania în competiţiile fotbalistice ale FIFA. Este organizată de Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal. Deşi este una dintre confederaţiile fondatoare ale FIFA şi deci una dintre ţările cu cea mai longevivă participare la Campionatele Mondiale, selecţionata spaniolă nu a câştigat până acum nici o cupă.
Participarea sa la Campionatul Mondial din 2002 în Coreea de Sud şi Japonia, unde a fost eliminată de Coreea de Sud la loviturile de departajare (sferturi de finală) a generat multe controverse datorită unei presupuse favorizări pentru coreeni.
Spania s-a calificat la mondialele din 2006 după ce a învins Slovaciala baraj (după ce a terminat în grupa sa de calificare pe poziţia secundă, în spatele reprezentativei Serbiei şi Muntenegrului). Printre trofeele cucerite de spanioli se numără Eurocupa din 1964 şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 1992.

În iulie 2008, Spania s-a clasat în topul FIFA pentru prima dată în istoria sa, devenind a şasea ţară, şi prima care nu a câştigat Campionatul Mondial. Între noiembrie 2006 şi iunie 2009, Spania a fost neînvinsă pentru un record de 35 meciuri consecutive — record doborât de Brazilia— incluzând un record de 15 meciuri câştigate pe linie până la înfrângerea cu Statele Unite2-0 la Cupa Confederaţiilor FIFA 2009.