Browse By

Snowden: Nu te baza pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele știri

În urma unuia dintre cele mai tumultuoase ciclurile electorale din ultima perioadă, mulți oameni critică mass-media socială – și anume Facebook – pentru a nu face suficient în a elimina articole de știri în mod evident false, care ar fi afectat potențial voturile oamenilor. Aceasta este o afirmație că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a fost rapid pentru a demite, dar mulți rămân sceptici.

Dar, unul dintre cei mari creatori de știri din ultimii câțiva ani, Edward Snowden, spune că știrile false nu sunt neapărat problema aici.

Vorbind la Real Future Fair Fusion prin intermediul unui BeamBot din Rusia, fostul angajat al CIA transformat avertizor a declarat faptul că știrile false este disponibil pe Facebook nu este atât de mult de o problemă, dar problema mai mare este că Facebook este singura sursă de știri pentru mulți oameni.

„Se pare că există nici o alternativă la serviciile mai mari. Din cauza acestui efect de rețea, deoarece primul avantaj venit. Atunci când primiți un Google sau Facebook sau Twitter în loc, ei nu par să plece „, a spus Snowden, arătând spre o lipsă de concurență drept cauză a problemei.

Este chiar mai supărătoare atunci când consideră că majoritatea oamenilor împărtășesc și comentați povești împărtășite pe site-uri de social media precum Facebook, fără de fapt, le-a citit. În cazul în care oamenii consumă știri din mai multe surse, a argumentat el, ar fi mult mai ușor să-i spun fals de real. Cu alte cuvinte, bazându-se pe Facebook opri pentru știri.

„Pentru a avea o companie care are suficientă putere pentru a remodela modul în care ne gândim, nu cred că am nevoie pentru a descrie cât de periculos, care este”, a spus el.

răspunsul lui Snowden? Asigurându-se ca unul, platforma singulară nu joacă un astfel de rol dominant în viața oamenilor. Atunci când oamenii se bazează pe o singură sursă, este ușor să se răspândească dezinformare (din moment ce nu există nimic care să se bazeze pe). In schimb, Snowden a propus un „sistem federalizat” de soiuri, sau o rețea de mai multe Facebooks toate conectate. În acest fel, un bit de informație ar periferic fi ușor de pierdut într-o mare de informații veridice, care se repetă de peste si peste.

Facebook în sine se adresează controversa anunțând că intenționează să interzică puncte de vânzare de știri false din rețeaua publicitară lor, retezarea sursa de venit pentru aceste site-uri.

comentarii Snowden a reiterat cele ale fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, care a spus că este „farselor extrem de improbabil a schimbat rezultatul acestei alegeri într-o direcție sau alta.” Snowden a adăugat totuși, că în cazul în care știrile false pe social media afectat efectiv aceste alegeri, este „un rechizitoriu foarte trist al democrației noastre că alegătorii noștri ar putea fi atât de ușor indus în eroare” și „o societate nu ar trebui să aibă puterea de a remodela modul în care ne gândim.”

Căutați un punct luminos în toate acestea? Un studiu recent a constatat că 33% dintre utilizatorii Facebook doresc mai puțin de știri în feed-urile lor. Poate că unii încep să realizeze că bazându-se pe Facebook ca o singură sursă de știri nu este cea mai bună idee.