Browse By

Site-ul Megaupload.com încalcă legea dreptului de autor

Unul dintre cele mai mari site-uri de încărcare şi descărcare, distribuire şi căutare gratuită de fişiere, Megaupload.com, a fost închis la începutul acestui an de Curtea americană.

Fondatorul şi directorul companiei au fost acuzaţi de încălcarea legilor pirateriei, conform federalilor americani.

Megaupload.com a fost acuzată de încărcarea filmelor piratate, fără drepturi de autor, care valorau peste 500 de ,milioane de dolari.

Megaupload.com este cel mai mare site de descărcare gratuită

Megaupload.com este cel mai mare site de descărcare gratuită

Departamentul de Justiţie a declarat că Kim Dotcom, anterior cunoscut sub numele de Kim Schmitz, şi alte trei persoane au fost arestate în Noua Zeelandă, la cererea oficialilor americani.

Kim Dotcom este fondatorul site-ului, fost director executiv şi actualul director de inovare al Megaupload.com.

Megaupload.com, cel mai căutat site

Site-ul a fost unic, nu doar din cauza dimensiunii sale şi a volumului de conţinut descărcat, ci şi pentru că a avut suport din partea celebrităţilor, muzicienilor şi a producătorilor. Aceştia sunt, cel mai adesea, victime ale încălcării dreptului de autor.

Site-ul are 150 de milioane de utilizatori

Site-ul are 150 de milioane de utilizatori

Megaupload se laudă cu 150 de milioane de utilizatori înregistraţi.

Utilizatorii site-ului pot încărca şi transfera fişiere care sunt prea mari pentru a putea fi trimise prin e-mail. Astfel de site-uri pot avea utilizări perfect legitime. Însă asociaţia americană Motion Picture, care a militat pentru o acţiune împotriva pirateriei, a estimat că marea majoritate a conţinutului de pe Megaupload.com a încălcat legea drepturilor de autor.

Site-ul a permis utilizatorilor să descarce filme, emisiuni TV, jocuri, muzică dar a făcut bani prin perceperea de abonamente pentru cei care doreau o viteză mai mare de download sau un conţinut suplimentar. De asemenea, site-ul a vândut publicitate.