Browse By

Sesizare privind autovehiculele degradate din parcul auto al Biroului Ordine Publică – secția 1 Poliție – IPJ Cluj

La nivelul IPJ Cluj – secția 1 Poliție – Biroul Ordine Publică, sunt 3 autoturisme Dacia Logan „promoție” 2006 care periclitează atât siguranța polițiștilor români cât și a cetățenilor.

Arăt că aceste autoturisme sunt într-o fază avansată de degradare (fotografiile atașate vorbesc de la sine), nefiind acestea dotate cu cauciucuri pentru anotimpul de iarnă, ABS, airbag (partea dreaptă), servo-direcție ș.a. dotări „excepționale” ce pot face distincție între viață și moarte.

Mai mult, în cazul deplasării la o intervenție, autospecialele în cauză pot fi „sustrase” de orișice persoană rău-voitoare întrucât sistemul de asigurare al acestora poate fi dezasigurat cu aproape orice cheie.

Totodată, la nivelul secției 1 Poliție există un singur autovehicul Dacia Logan model nou utilizat exclusiv de șeful de schimb. În lipsa acestuia, nimeni nu are dreptul de a conduce acest autovehicul fiind utilizat „pentru îmbunătățirea imaginii Poliției”.

Nu există un contract de întreținere tehnică respectiv îngrijire a acestor autovehicule, polițiștii fiind nevoiți, ca de obicei, să suporte aceste cheltuieli din fonduri proprii.

Față de cele prezentate, cu respect, vă solicit:

  1. Retragerea celor 3 autovehicule marca Dacia Logan („promoție” 2006) și casarea urgentă a acestora;
  2. Contractarea, în regim de urgență, a serviciilor de asigurare tehnică, reparații, curățire a autovehiculelor secției 1 Poliție-BOP din cadrul IPJ Cluj pentru a nu se mai periclita traficul rutier și viețile oamenilor;
  3. Verificarea întregului parc auto aflat la nivelul IPJ Cluj în vederea stabilirii cu exactitate a autovehiculelor aflate în stare avansată de degradare și/sau cu defecțiuni/lipsuri în vederea efectuării reparațiilor/schimburile de consumabile pentru prevenirea oricărui eveniment rutier (a se vedea în acest sens și evenimentul rutier cu autovehiculul din cadrul secției 7 Poliție D.G.P.M.B.).

Cu stimă,

Alexandru FIRICEL președinte teritorial al organizației sindicale S.P.R. „DIAMANTUL” constituită la nivelul D.G.P.M.B.-secția 13 Poliție